Schermdimmende app F.lux wil toegelaten worden tot App Store

Gijs Ettes
15 januari 2016, 10:33
2 min leestijd
Schermdimmende app F.lux wil toegelaten worden tot App Store

Eén van de interessantste vernieuwingen die iOS 9.3 brengt, is de mogelijkheid om de kleurtemperatuur van het scherm aan te passen. Dat kon al langer met F.lux en die app wil nu toegang tot de App Store.

Lees verder na de advertentie.

F.lux in de App Store

Op de Mac is F.lux een populaire app om het scherm te dimmen en automatisch de kleurtemperatuur aan te passen, zodat de hoeveelheid blauw licht wordt beperkt. De applicatie was ook korte tijd voor de iPhone beschikbaar, maar werd medio november offline gehaald. Volgens Apple was F.lux in strijd met de Developer Program Agreement, aangezien de app alleen buiten de App Store was te installeren door te sideloaden.

f.lux in de app store

De echte reden dat F.lux nooit toegang tot de Store kreeg, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Apple zelf een soortgelijke functie ontwikkelde. Die is er met iOS 9.3 gekomen in de vorm van Night Shift. Deze functie werkt in de basis exact hetzelfde: op basis van je locatie en het tijdstip wordt de kleurtemperatuur van je iPhone-scherm automatisch warmer of koeler gemaakt. ’s Avonds heeft het display daardoor een warmere gloed, wat prettig voor je ogen is als je voor het slapen gaan nog gebruikmaakt van je telefoon.

In een blogpost laten de makers van F.lux weten dat blootstelling aan blauw licht op de verkeerde tijdstippen het risico op kanker kan verdubbelen en dat Apples ‘betrokkenheid bij het oplossen van dit probleem een belangrijke eerste stap is’. De naar eigen zeggen ‘originele bedenkers en marktleiders’ willen echter ook Apple F.lux toelaat tot de App Store en de Night Shift-api openstelt voor andere ontwikkelaars, zodat het onderzoek naar de schermdimmende techniek en gezondheidsrisico’s van felverlichte schermen voortgezet kan worden.

Benieuwd welke nieuwe features de laatste versie van iOS brengt naast Night Shift? Lees dan ons overzicht met de iOS 9.3 vernieuwingen.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Bron: F.lux
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu