Zo wordt Apple Kaarten gemaakt

Michel van 't Klaphek
8 september 2020, 8:55
2 min leestijd

Ben je altijd al benieuwd geweest naar hoe Apple Kaarten wordt gemaakt? Het antwoord is EyeDrive, een door Apple zelf gemaakt systeem om onderweg (3D-)beelden mee te maken.

Lees verder na de advertentie.

EyeDrive maakt Apple Kaarten beter

De informatie is afkomstig van een Twitter-gebruiker die meerdere screenshots van het systeem online heeft gezet. EyeDrive wordt alleen gebruikt op Subaru Impreza’s. Het systeem voor Apple Kaarten zit behoorlijk complex in elkaar en de Subaru’s worden voorzien van allerlei randapparatuur, zoals camera’s en LiDAR-scanners voor het maken van 3D-beelden.

EyeDrive

Een Mac Pro (uit 2013) verwerkt alle data direct en meerdere ssd’s worden gebruikt om de beelden op te slaan. De chauffeurs maken gebruik van een iPad-app die de route voorlegt. In deze app kun je de opgenomen beelden ook terugkijken.

Chauffeurs moeten tijdens het rijden rekening houden met de weersomstandigheden. LiDAR-scanners werken bijvoorbeeld het best wanneer de zon 30 graden boven de horizon staat. Zodra de zon hieronder zakt, keren de chauffeurs huiswaarts. Verder is het belangrijk dat er geen mist hangt: EyeDrive werkt alleen onder optimale weersomstandigheden.

Zodra de chauffeur klaar is met haar/zijn ronde gaan de ssd-schijven naar het kantoor van Apple. Hier worden de beelden gebruikt om Apple Kaarten te verbeteren, bijvoorbeeld voor de 3D-modus. Sinds kort kun je Amsterdam bijvoorbeeld driedimensionaal bekijken met Apples kaarten-app.

Apple en auto’s

Tot slot blijkt dat EyeDrive ook op zelfrijdende auto’s werkt. Dat is interessant, want Apple flirt al veel langer met dit concept. Vorig jaar nam het bedrijf uit Cupertino bijvoorbeeld nog Drive.ai over, een bedrijf dat software voor zelfrijdende auto’s ontwikkelde.

Ook sleutelt Apple op de achtergrond vermoedelijk door aan haar eerste eigen auto, ook wel Project Titan geheten. Volgens geruchten werkt het bedrijf hiervoor samen met Quanta, dat momenteel al de Apple Watch in elkaar zet.

Lees meer over Apples auto:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen