Externe Twitter-apps buitenspel gezet door Twitter: dit verandert er

Florence Peeters
15 augustus 2018, 16:54
2 min leestijd
Externe Twitter-apps buitenspel gezet door Twitter: dit verandert er

Externe Twitter-apps krijgen vanaf morgen minder functies. Twittert verwijdert dan de service waar apps als Tweetbot of Twitterrific mee werken.

Lees verder na de advertentie.

Dit verandert er voor gebruikers van externe Twitter-apps

Gebruik je Twitter via de app Tweetbot, Talon, Tweetings of Twitterrific? Dan werkt de app vanaf 16 augustus niet meer zoals daarvoor. Voortaan ontvang je via deze apps niet langer pushnotificaties en ook je tijdlijn ververst niet meer automatisch. De externe Twitter-apps hebben nog geen andere manier gevonden om deze functies werkend te houden.

Dit is de oorzaak

Twitter-apps van derden leggen een netwerkverbinding naar Twitter, en krijgen zo continu een stroom van updates. Dit zijn de zogeheten streaming services van Twitter. Via deze service worden pushmeldingen gegenereerd en is het technisch mogelijk om via een externe app je tijdlijn automatisch te laten verversen.

Deze streamingservices zet Twitter per donderdag 16 augustus stop. De service wordt vervangen door de Account Activity-api. Deze api ververst bijvoorbeeld pas een tijdlijn zodra er activiteit wordt gemeten op dat account: pas wanneer je de app opent dus. Meldingen of privéberichten krijg je hierdoor pas binnen zodra je Twitter gebruikt, in plaats van wanneer ze naar jou verstuurd worden.

Twitter Mac-apps

Twitter biedt externe ontwikkelaars wel de mogelijkheid om pushmeldingen te versturen, maar dat kost ze dan bijna 2600 euro per maand, per 250 gebruikers. Onbetaalbaar dus. Andere oplossingen zijn er wel, maar komen het gebruiksgemak niet ten goede.

Dit doen app-ontwikkelaars eraan

De ontwikkelaars van de vier bovengenoemde Twitter-apps hebben de handen ineen geslagen in een verbond genaamd ‘Apps of a Feather’. In een statement laten ze een noodkreet horen over deze situatie. Hierin vragen ze aan gebruikers om het nieuws te verspreiden, Twitter zelf te stalken met de vraag de beslissing terug te draaien, en roepen ze op om hashtag #BreakingMyTwitter te gebruiken.

Of de externe Twitter-apps op deze manier kunnen blijven bestaan en of de beslissing zorgt voor een vermindering in het aantal Twitter-gebruikers, blijft natuurlijk afwachten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu