Bono zegt sorry voor automatische downloads van U2’s nieuwe album

Rutger Otto
15 oktober 2014, 9:04
1 min leestijd
Bono zegt sorry voor automatische downloads van U2’s nieuwe album

De frontman van U2 biedt zijn excuses aan aan boze iTunes-gebruikers, nadat het nieuwe album ‘Songs of Innocence’ automatisch op hun toestel was gedownload zonder toestemming.

Lees verder na de advertentie.

Dat laat Bono in een Facebook interview weten. Fans konden de band vragen stellen en de release van ‘Songs of Innocence’ werd niet onbelicht gelaten. Volgens Bono liet de band zich meeslepen, omdat ze bang waren dat de nummers waar ze al twee jaar aan werkten ‘niet gehoord zouden worden’.

excuses bono

Excuses Bono

“Oeps, uh, het spijt me”, antwoordde Bono op de vraag of U2 alsjeblieft nooit meer een album op iTunes zou willen plaatsen die automatisch op telefoons van mensen verschijnt. “Ik had een mooi idee, maar we werden meegesleept met onszelf. Artiesten zijn gevoelig voor die dingen. Een beetje megalomaan, een beetje genereus, wat zelfpromotie en een diepe angst dat deze nummers waar we twee jaar van onze levens in stortten niet gehoord zouden worden. Er is veel lawaai hierbuiten. Ik denk dat we zelf iets te lawaaierig werden om onszelf te laten horen.”

Vorige maand kwam U2 onder vuur te liggen omdat het nieuwe album van de band automatisch naar 500 miljoen iTunes-accounts werd verstuurd. Sommige toestellen downloadden het album automatisch. De stunt was bedoeld als promotie en als bedankje richting de Apple-fans, maar bij velen schoot de actie in het verkeerde keelgat. Dat ging zo ver, dat Apple besloot een tool te maken voor gebruikers om het gratis album van hun toestel te verwijderen.

81 miljoen

Toch hoeft U2 niet bang te zijn dat niemand hun nummers heeft gehoord (alsof de band daar bang voor moest zijn, het is U2). Deze week werd bekend dat ruim 81 miljoen iTunes-gebruikers het album hebben ‘ervaren’.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu