Jimmy Iovine regelt artiesten voor exclusieve iTunes-albums

Rutger Otto
29 december 2014, 15:16
1 min leestijd
Jimmy Iovine regelt artiesten voor exclusieve iTunes-albums

Mede-oprichter van Beats Jimmy Iovine is met artiesten in gesprek over exclusieve album-deals voor iTunes. Apple hoopt daarmee het succes van de Beyoncé deal te evenaren.

Lees verder na de advertentie.

Exclusieve iTunes-albums

Dat schrijft The New York Post op basis van eigen bronnen. Beats is nu in het bezit van Apple en het bedrijf zou graag meer albums exclusief in huis halen. Dat levert succes op, bewees Beyoncé toen ze eind vorig jaar een album alleen via iTunes uitbracht.

Binnen de muziekwereld zijn de bazen van Beats, Jimmy Iovine en Dr. Dré, grootheden. Dat zou kunnen helpen in de gesprekken die Iovine momenteel zou voeren met verschillende artiesten en bands. Beats Music heeft goede banden met artiesten als Nicki Minaj en Iovine kan mensen als Will.i.am, Pharrell en Kanye West tot zijn vrienden rekenen. Dr. Dré zou een soort mentor-rol hebben aangenomen voor het derde album van rapper Kendrick Lamar, waar eveneens heel veel mensen naar uitkijken.

beats music kosten

Apple en Beats

Beats Music is de muziekdienst van Beats die vorig jaar van start ging in de Verenigde Staten. In Nederland kunnen we er (nog) geen gebruik van maken. Dit jaar kocht Apple Beats en Beats Music op, maar van plannen hebben we verder niets vernomen. Volgens geruchten zit er een grote make-over in de pijplijn, maar het kan ook dat Apple Beats Music helemaal in iTunes integreert.

The Post zegt dat Beats Music inmiddels zo’n 300 duizend abonnees heeft; een schijntje vergeleken met de miljoenen van bijvoorbeeld Spotify, maar als Apple deze mensen aan hun ledenbestand kan toevoegen, zal het dat niet

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu