EXCLUSIEF: Interview met Touchmods

Redactie
21 november 2008, 12:00
3 min leestijd
EXCLUSIEF: Interview met Touchmods

Wij hebben de mogelijkheid gekregen om wat vragen te stellen aan Marian, van Touchmods, het ”bedrijf” wat zorgde voor de eerste VoIP oplossing voor de iPod Touch. Daarna werd het stil rond Touchmods, en wij vragen ons af: Hoe gaat het met Touchmods?

Voor de mensen die Touchmods niet kennen, wat is Touchmods?

</p>Touchmods is begonnen met een Audio Input hack voor de iPod Touch in november vorig jaar 2007. Met deze hack in ons achterhoofd zijn we een 3 mans team gevormd die van de iPod Touch een volledig werkend VoIP toestel wilden maken.  Later toen er meer leden kwamen, groeide Touchmods tot een internationale community, nog steeds gefocust op iPod Touch applicaties, en hardware hacks.

Hoe gaat het nu met Touchmods?

Helaas ontstond er onduidelijkheid, en werd het een rotzooi na de launch van de App Store, aangezien leden van Touchmods elk hun eigen doelstelling hadden. Dat alles was erg slecht voor onze vooruitgang.

Samuel, onze VoIP codeur besloot om alleen verder te gaan in de App Store, dit beperkte ons om verdere releases van Siphon uit te brengen in Cydia of Installer. Dat is ook de reden waarom Siphon (in firmware 1.1.x, het enige iPod Touch OS wat audio input toestaat) nog steeds veel bugs bevat.

We wisten al van af het begin dat dit ging gebeuren. Maar oké,  er zat een gat in ons team, wat alleen maar groter werd toen ook Eok, Metabaron, en CTO het team verlieten. We hebben met Franklyn, en wat andere nieuwe gasten besloten om de ”Free software, commerciele hardware” aanpak te houden, en door te gaan met hacken.

Een tijdje geleden zijn alle berichten van jullie site verwijderd, waarom?

<br />Op een gegeven moment hebben ongeveer 3 mensen ons blog ”gebombardeerd” met stomme opmerkingen en reacties, sommige van hem kwamen door de moderatie heen. Op hetzelfde moment kwam er geen update voor SiPhon meer uit, dus er werden eigenlijk geen reacties van waarde meer gegeven. Dit gaf mij het gevoel dat Touchmods een speeltuin voor kinderen die een superster op de verkeerde plek was geworden. Ik heb toen besloten om alle posts te verwijderen. Dit was een slechte keuze.

Waarom is jullie software nog steeds niet 2.0 compitabel?

Tijdens de launch van de App Store lijkt Apple iedereen gehypnotiseerd te hebben om te gaan updaten naar firmware 2.0. Ze zijn vergeten te vertellen dat er geen mogelijkheid meer is tot audio input in de nieuwe firmware.

Wij hadden de officiele, en niet officiele SDK voor firmware 2.0 en hoger al maanden voor de release van de firmware, maar wat moet je met een tool, terwijl je niet hebt om te maken?

Er staan honderden audio applicaties in de wacht met als doel geaccepteerd te worden voor de App Store, maar deze zullen alleen voor de iPhone werken. Ook voor het uitbrengen van apps in het jailbreak-circuit geld hetzelfde verhaal.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

We zijn in gesprek met  MangoDoo, een redelijk nieuwe hardware-software bedrijf. Onze doelstelling is een oplossing voor iets bedenken wat zich niet beperkt tot de App Store . Of het nu GPS (voor iPhone 2G, en Touch) of iets grappigs is. Één ding is zeker, we zullen de audio inpute moeten missen

Spotlight: VoIP

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's