EXCLUSIEF: Interview met Touchmods

Redactie
21 november 2008, 12:00
3 min leestijd
EXCLUSIEF: Interview met Touchmods

Wij hebben de mogelijkheid gekregen om wat vragen te stellen aan Marian, van Touchmods, het ”bedrijf” wat zorgde voor de eerste VoIP oplossing voor de iPod Touch. Daarna werd het stil rond Touchmods, en wij vragen ons af: Hoe gaat het met Touchmods?

Lees verder na de advertentie.

Voor de mensen die Touchmods niet kennen, wat is Touchmods?

</p>” width=”150″ height=”150″></a></figure><p><strong></strong>Touchmods is begonnen met een Audio Input hack voor de iPod Touch in november vorig jaar 2007. Met deze hack in ons achterhoofd zijn we een 3 mans team gevormd die van de iPod Touch een volledig werkend VoIP toestel wilden maken.  Later toen er meer leden kwamen, groeide Touchmods tot een internationale community, nog steeds gefocust op iPod Touch applicaties, en hardware hacks.</p></blockquote>
</div>


<p><strong>Hoe gaat het nu met Touchmods?</strong></p><blockquote class=

Helaas ontstond er onduidelijkheid, en werd het een rotzooi na de launch van de App Store, aangezien leden van Touchmods elk hun eigen doelstelling hadden. Dat alles was erg slecht voor onze vooruitgang.

Samuel, onze VoIP codeur besloot om alleen verder te gaan in de App Store, dit beperkte ons om verdere releases van Siphon uit te brengen in Cydia of Installer. Dat is ook de reden waarom Siphon (in firmware 1.1.x, het enige iPod Touch OS wat audio input toestaat) nog steeds veel bugs bevat.

We wisten al van af het begin dat dit ging gebeuren. Maar oké,  er zat een gat in ons team, wat alleen maar groter werd toen ook Eok, Metabaron, en CTO het team verlieten. We hebben met Franklyn, en wat andere nieuwe gasten besloten om de ”Free software, commerciele hardware” aanpak te houden, en door te gaan met hacken.

Een tijdje geleden zijn alle berichten van jullie site verwijderd, waarom?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's