De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Every Second: Zoveel geld verdient Apple iedere seconde van de dag

Lars Paijmans
1 augustus 2016, 12:10
1 min leestijd
Every Second: Zoveel geld verdient Apple iedere seconde van de dag

Dat Apple veel geld verdient hoeven we jou niet te vertellen, maar de website Every Second maakt pas echt duidelijk hoeveel geld het bedrijf iedere seconde verdient door producten en diensten te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Every Second laat de geldstroom van Apple zien

Every Second gebruikt de gegevens van Apples kwartaalcijfers om te bepalen en visualiseren hoeveel geld er iedere seconde op Apples bankrekening binnenkomt. Zo kun je zien hoeveel dollar aan goud er uit oude iPhones gehaald wordt, hoeveel geld er via de App Store en iTunes binnenkomt en hoeveel Apple Watches, iPad Pro’s, Macs, iPhones en iPads er verkocht zijn. Ondertussen zie je hoe het zakje met geld met totale omzet blijft stijgen.

Every Second

Daarnaast laat de website ook zien hoeveel geld Apple uitgeeft aan onderzoek, ontwikkeling en marketing. Hoewel het lastig te bepalen is hoe betrouwbaar de gegevens zijn die Every Second gebruikt, is het leuk en interessant om te zien hoe enorm groot de bedragen zijn waar Apple iedere minuut mee te maken heeft. Zelfs met de teruglopende iPhone-verkopen worden er iedere vijf minuten nog 1.973 nieuwe exemplaren verkocht.

Bovendien zet de website mooi in perspectief hoe de verkoopcijfers van verschillende Apple-producten zich tot elkaar verhouden. De tegenvallende Apple Watch-verkopen vallen bijvoorbeeld goed op, samen met het (relatief) trage tempo waarop iPad Pro’s aan de man worden gebracht.

iPhone lijkt onmogelijk bij te benen

Alles is relatief natuurlijk, en het is knap lastig om er goed uit te zien als je moet concurreren met het verkooptempo van de iPhone. Every Second is nog een relatief nieuwe website, en heeft vooralsnog alleen deze vermakelijke cijfers over Apple en YouTube verzameld. Later zullen ook andere bedrijven hier aan toegevoegd worden.

Bron: Every Second
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu