Evernote alternatief: dit zijn de beste apps

Piet-Jan Lentjes
31 juli 2023, 14:22
3 min leestijd
Evernote alternatief: dit zijn de beste apps

Evernote is een populaire notities-app, maar de makers hebben onlangs besloten om de prijzen flink te verhogen. Wij vertellen je wat het beste alternatief voor Evernote is.

Lees verder na de advertentie.

Evernote alternatief: dit zijn de beste apps

De makers van Evernote hebben onlangs besloten om de prijzen van de app flink te verhogen. Zo kost Evernote Personal 12,99 euro per maand (of 99,99 euro per jaar). Voor de Professional versie betaal je zelfs wat meer (14,99 euro per maand of 149,99 euro per jaar). De nieuwe prijzen zijn vanaf 1 mei ingegaan voor nieuwe abonnees. Voor bestaande abonnees gingen de prijzen pas eind mei in.

evernote

Veel gebruikers van Evernote vinden de prijzen veel te hoog. Daarom laten we je in dit artikel verschillende apps zien die je als alternatief voor Evernote kunt gebruiken.

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

1. Notities: gratis beschikbaar op elke iPhone en iPad

De standaard Notities-app is gratis op elke iPhone, iPad en Mac beschikbaar. Al je schrijfsels worden tussen de verschillende apparaten gesynchroniseerd, en met één druk op de knop voeg je een takenlijst, tekening of afbeelding toe. Werk je met alleen Apple-apparaten en heb je niet teveel functie-eisen? Dan moet je de Notities-app zeker eens proberen.

Notities

Apple

Gratis via App Store

2. Bear: hét alternatief voor Evernote

Bear is een overzichtelijke app die puur draait om je notities. De app bestaat al jaren en heeft inmiddels een grote groep gebruikers. Bear werkt fijn en je schrijfsels kun je makkelijk exporteren naar andere (niet-)Apple-systemen.

Beste alternatief voor Evernote: Bear

Bear is gratis, maar je mis wel wat functies (onder andere synchroniseren vereist de betaalde versie). Gelukkig vallen de prijzen mee. Bear Pro kost 2,99 euro per maand. Voor een heel jaar ben je 34,99 euro kwijt. Bear is daarmee het beste betaalde alternatief voor Evernote, maar alleen voor Apple-gebruikers. De app is namelijk alleen beschikbaar op Apple-apparaten.

Bear - Markdown Notes

Shiny Frog Ltd.

Gratis via App Store

3. Obsidian: duidelijk en overzichtelijk

Obsidian is een notitie-app met behoorlijk veel functies. Je kunt natuurlijk notities maken en ze beheren, maar ze zijn ook aan elkaar te ‘koppelen’. De interface is erg duidelijk en overzichtelijk, maar oogt ook wel weer een beetje saai. Obisidian kun je met plug-ins nieuwe functies geven, maar het is soms wel lastig om het helemaal eigen te maken. Maar het allermooiste van deze app? Hij is helemaal gratis.

Obsidian - Connected Notes

Dynalist Inc.

Gratis via App Store

4. Notion: handige sjablonen

Notion is een ideale app voor het ordenen van grote hoeveelheden informatie, notities, projecten en meer. Maak eenvoudig focusgebieden en deel je taken met anderen. Dankzij handige sjablonen tover je in een mum van tijd een agenda, een bronnenlijst en meer op je scherm. Notion is gratis maar heeft dan wel beperkingen. Notion Pro kost 5,49 euro per maand. Voor een jaarabonnement betaal je 47,99 euro.

Notion - notes, docs, tasks

Notion Labs, Incorporated

Gratis via App Store

5. Craft: alternatief met fijne interface

Craft is erg makkelijk in gebruik en gebruikt swipe-bewegingen om bijvoorbeeld de font van een tekst aan te passen. Dat werkt in de praktijk erg fijn. Hierdoor is het scherm van Craft ook erg opgeruimd.

De app is gratis in gebruik, maar heeft wel een paar restricties. Zo zitten er wat regeltjes aan het exporten van je bestanden en loop je soms tegen wat andere beperkingen aan. Vind je de app fijn en wil je toegang tot alle opties? Dan betaal je 5,99 euro per maand of 47,99 euro per jaar voor dit uitstekende alternatief voor Evernote.

Craft: Write docs, AI editing

Craft Docs Limited

Gratis via App Store
Evernote alternatief: Craft

Evernote in het kort

Evernote is een populaire app voor het maken en organiseren van notities en takenlijsten. Met de app kun je notities maken die uit een stuk opgemaakte tekst, een (deel van een) webpagina, een foto, een geluidsopname of een handgeschreven tekstje bestaan. Notities kunnen ook bestanden als bijlagen hebben en gesorteerd worden in een notitieblok.

Wil je altijd zo snel mogelijk op de hoogte zijn van het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu