EvenementenTv van de Rabobank, verwarrende foto
Redactie

De Rabobank is volgens hun eigen uitspraken een vooruitstrevende bank. Ze hebben de nieuwste technologieën, zoals rabomobiel, en delen dit met de klanten. Maar nu draven ze denk ik een beetje door. Er is een rare foto op de site te zien, met een verwarrende tekst eronder..

<br />Op de foto is duidelijk een iPhone te zien met een roeiboot op het scherm.  Eronder staat zoals je hier naast kan zien “beleef het mee op EvenementenTV”.

Na even gekeken te hebben op de site van EvenementenTv zag ik dat het wel deels om mobiele TV ging, maar dat de iPhone niet ondersteund wordt.

Wat is EvenementenTv?

EvenementenTV is een ‘zender’ van de Rabobank waarop je kunt kijken naar evenementen die gesponsord worden door de bank. Ik zet zender tussen haakjes omdat het meer lijkt op video on demand. Helemaal zeker weet ik het niet, want ik heb geen van de ondersteunde telefoons in huis. De filmpjes die je op de site zelf kan bekijken zijn in ieder geval wel video on demand.

MobieleTv op de iPhone kan toch wel?

Ja, dat kan inderdaad. Youtube is een voorbeeld van een video on demand applicatie. Voor een voorbeeld van echte streaming Tv kan je kijken naar de applicatie Ustream. Deze applicatie maakt het mogelijk om live Tv te kijken. Helaas staat er nog geen enkele Nederlandse zender in de lijst, maar de applicatie bewijst wel dat het mogelijk is. Het wachten is op een ontwikkelaar die dit in een applicatie verwerkt.

Nogmaals, de iPhone wordt nog niet ondersteund door EvenementenTv, maar misschien is dit plaatje een stille aanwijzing van de Rabobank. Als je toch interesse hebt in EvenementenTv, kan je even gaan kijken op de website.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.