Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Eurovisie Songfestival 2023: zo kijk je het gratis (én dit zijn de leukste apps)

Yannick Chalkiopoulos
11 mei 2023, 16:26
3 min leestijd
Eurovisie Songfestival 2023: zo kijk je het gratis (én dit zijn de leukste apps)

Het Eurovisie Songfestival is weer in volle gang. Wij vertellen je waar je het Eurovisie Songfestival 2023 kunt kijken én wat de leukste apps zijn!

Lees verder na de advertentie.

Eurovisie Songfestival 2023

Vanavond wordt de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2023 uitgezonden. Mia Nicolai en Dion Cooper vertegenwoordigden Nederland op het Songfestival met het nummer ‘Burning Daylight’, maar werden afgelopen dinsdag al uitgeschakeld in de eerste halve finale.

Net als vorig jaar vinden er eerst twee halve finales plaats, gevolgd door de grote finale op zaterdag. Dit is wanneer de uitzendingen te zien zijn:

  • Dinsdag 9 mei 2023: eerste halve finale om 21.00 uur
  • Donderdag 11 mei 2023: tweede halve finale om 21.00 uur
  • Zaterdag 13 mei 2023: finale om 21.00 uur
Eurovisie songfestival 2023

Van de 31 landen die meedoen aan de halve finales gaan er slechts 20 landen door naar de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2023 op zaterdag. Nederland zit in de eerste halve finale. Dit is de volledige indeling van de twee halve finales:

Eerste halve finaleTweede halve finale
1.Noorwegen1.Denemarken
2.Malta2.Armenië
3.Servië3.Roemenië
4.Letland4.Estland
5.Portugal5.België
6.Ierland6.Cyprus
7.Kroatië7.IJsland
8.Zwitserland8.Griekenland
9.Israël9.Polen
10.Moldavië10.Slovenië
11.Zweden11.Georgië
12.Azerbeidzjan 12.San Marino
13.Tsjechië13.Oostenrijk
14.Nederland14.Albanië
15.Finland15.Litouwen
16.Australië

Dit zijn de leukste (en handigste) apps voor Eurovisie 2023

Om optimaal van het Eurovisie Songfestival te genieten kunnen een aantal apps niet ontbreken op je iPhone deze week. Wij zetten de leukste én handigste apps voor het Eurovisie Songfestival 2023 voor je onder elkaar!

1. Eurovision Song Contest (gratis)

De meest complete app om het Eurovisie Songfestival 2023 mee te volgen is natuurlijk de officiële app van het evenement zelf. In Eurovision Song Contest vind je alle videoclips, deelnemers en achtergrondinformatie terug van dit jaar. Via deze app kan je bovendien stemmen op jouw favoriete act, behalve Nederland natuurlijk. De officiële app van het Eurovisie Songfestival is gratis te downloaden in de App Store:

Eurovision Song Contest

digame GmbH

Gratis via App Store
Eurovisie songfestival 2023

2. NPO (gratis)

Het enige dat ontbreekt aan de Eurovision Song Contest-app is het live kijken van de uitzendingen. Wil je geen moment missen van de twee halve finales en de finale? Dan moet je toch bij een andere app terecht. In Nederland is de gemakkelijkste manier om Eurovisie te kijken via de gratis NPO-app. Het Eurovisie Songfestival 2023 is dan volledig kosteloos en live te bekijken of later terug te kijken!

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

3. Eurovisie Songfestival (gratis)

Een functie die eveneens ontbreekt in de officiële app van het Eurovisie Songfestival: het zelf beoordelen van de optredens. In de officiële app is het wel mogelijk om een top tien te maken, maar daar blijft het ook bij. Gelukkig hebben we de Nederlandse Eurovisie Songfestival 2023-app, waarmee dat wél kan.

Eurovisie songfestival 2023

In de app kun je tijdens het kijken van het Eurovisie Songfestival de live-optredens beoordelen. En een leuke functie daarbij: de scores zijn vervolgens te delen met je vrienden. Zo zie je meteen wat je vrienden van een bepaald optreden vinden. De Eurovisie Songfestival-app van de AvroTros is compleet gratis te gebruiken en te downloaden in de App Store:

Eurovisie Songfestival

AVROTROS

Gratis via App Store

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu