Eufy reageert op beveiligingslek waardoor mensen toegang hadden tot andere camera’s

Michel van 't Klaphek
18 mei 2021, 9:58
2 min leestijd
Eufy reageert op beveiligingslek waardoor mensen toegang hadden tot andere camera’s

Eufy heeft gereageerd op het beveiligingsprobleem waardoor sommige app-gebruikers toegang hadden tot camerabeelden van andere mensen. Volgens Eufy zijn Nederlandse gebruikers niet getroffen door het probleem.

Lees verder na de advertentie.

Volgens het bedrijf is het lek veroorzaakt door een softwareprobleem dat inmiddels is opgelost. Eufy geeft niet aan wat er precies aan de hand was. Ook is onduidelijk hoe het met de data van getroffen klanten zit.

Eufy raadt bezitters van een slimme deurbel of beveiligingscamera aan om hun apparaat van het stroom af te halen, en vervolgens de stekker weer in het stopcontact te steken. Daarna wordt aanbevolen om uit te loggen bij de Eufy-app en vervolgens opnieuw in te loggen.

Origineel bericht van 17 mei 2021:

Privacyproblemen bij Eufy

Smart home-bedrijf Eufy heeft een probleem met privacy. Sommige gebruikers van slimme deurbellen en beveiligingscamera’s kunnen meegluren naar de beelden van anderen. Of ook Nederlandse Eufy-gebruikers zijn getroffen door het privacyprobleem, is nog onbekend.

Het nieuws kwam naar boven via Reddit. Diverse gebruikers van het forum merkten op dat ze via de app van hun Eufy-camera mee konden kijken naar beelden uit andere huizen. Het gaat om zowel livebeelden als vooraf opgenomen video’s.

Een Amerikaanse Reddit-gebruiker schrijft bijvoorbeeld dat hij toegang heeft tot de beelden van een Amerikaanse Eufy-camerabezitter. “Ik kan onder meer hun auto (een Mustang) en contactgegevens inzien”, schrijft de Redditor. “Zelf heb ik drie kleine kinderen, dus ik ben bang dat anderen mijn camerabeelden kunnen bekijken.”

“Ik heb hetzelfde probleem”, schrijft een andere Reddit-gebruiker. “Ik heb toegang tot alle opties van iemand anders account, inclusief de mogelijkheid om livebeelden te bekijken. Ik kan zelfs hun camera op afstand besturen en beelden opslaan naar mijn eigen computer.”

Omvang onbekend

Het is nog onduidelijk hoe groot het privacyprobleem is en in welke landen het zich voordoet. Op fora en social media komen vooral verhalen uit Australië en de Verenigde Staten naar voren.

Heb jij een slimme deurbel of camera van Eufy en kun je andermans beelden bekijken? Een oplossing voor het probleem lijkt nog niet aanwezig. Sommige Eufy-gebruikers zeggen dat uitloggen en opnieuw inloggen het probleem ‘oplost’. Dat wil zeggen, ze kregen weer toegang tot hun eigen Eufy-account.

Woonmaand op iPhoned

De hele maand mei besteedt iPhoned aandacht aan het thema (slim) wonen. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over de Action-deurbel. Deze is in vergelijking met concurrenten spotgoedkoop, maar is het ook een verstandige aankoop?

Ook hebben we bijvoorbeeld de beste slimme deurbellen zonder abonnement op een rijtje gezet en in onze Google Home vs Apple HomeKit-video leggen we de belangrijkste verschillen tussen de twee smart home-systemen uit.

Apple HomeKit vs Google Home: de beste optie voor jouw smart home
Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu