De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Essent test slimme energiemeter met app

Rutger Otto
5 juli 2014, 13:33
1 min leestijd
Essent test slimme energiemeter met app

Essent heeft een app gemaakt waarmee je direct inzicht krijgt in je energieverbruik en -kosten. Het is nu nog een proef, uiteindelijk moet elke klant van de leverancier op hun iPad en iPhone inzicht kunnen krijgen in hun verbruik en hoe het zuiniger kan.

Lees verder na de advertentie.

3000 huishoudens op proef

essent app klein

De app is al gratis te downloaden in de App Store, maar om hem te gebruiken heb je een slimme meter nodig. Als test heeft Essent zo’n drieduizend huishoudens bereid gevonden om de slimme meter op te hangen in Assen, Groningen, Den Bosch, Waspik, Waalwijk Asten en Sittard.

Deelnemers kunnen zelf instellen of ze meterstanden met de app willen delen. Als ze met de app inloggen, krijgen ze meteen inzicht in het energieverbruik op dat moment. Daarnaast zien deelnemers wat ze per dag, week, maand en jaar verbruiken, hoeveel dat kost én is het te vergelijken met eerdere perioden. De proef loopt tot eind 2014.

Energie besparen met je iPhone

Essent zegt dat het consumenten op een toegankelijke wijze wil laten kennismaken met de energiebesparingsmogelijkheden met de slimme meter. “De slimme meter wordt nog slimmer als deze consumenten helpt energie te besparen”, zegt directeur Innovatie Marcelle Mettes van Essent. “In onze app kunnen consumenten direct zien hoeveel stroom en gas zij op dat moment in huis verbruiken. Door het energieverbruik ook te vertalen naar euro’s geven we betekenis aan kilowatturen stroom en kubieke meters gas. Zo geven we consumenten meer inzicht in verbruik en met energiebesparingstips maken we energie besparen makkelijker.”

Slimmer energieverbruik

Als het aan Essent ligt, is 80 procent van de Nederlandse huishoudens in 2020 voorzien van een slimme meter. Netbeheerders starten in 2015 met de vervanging van analoge meters. Naar verwachting gaan huishoudens slimmer met hun energie om, wanneer ze live inzicht hebben in het verbruik.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu