Apple neemt Qualcomm-topman aan voor eigen chipdivisie

Lars Paijmans
30 mei 2017, 10:58
1 min leestijd
Apple neemt Qualcomm-topman aan voor eigen chipdivisie

Na acht jaar als engineering vicepresident stapt Esin Terzioglu over van Qualcomm naar Apple. Wederom een sterke aanwijzing voor de nieuwe koers die het bedrijf vaart.

Lees verder na de advertentie.

Esin Terzioglu stapt over naar Apple

Via LinkedIn laat Terzioglu weten dat het na acht jaar bij Qualcomm tijd is voor een nieuw avontuur. “Ik voel me bevoorrecht om mijn carrière bij Apple voort te zetten.” In 2009 begon hij bij Qualcomm, het bedrijf dat nu in een rechtszaak verwikkeld is met Apple.

In het verleden werkten de twee bedrijven echter nauw samen, en is Qualcomm sinds de iPhone 4 in 2011 verantwoordelijk voor belangrijke onderdelen. In 2014 nam het bedrijf uit Cupertino echter meer dan dertig techneuten van Broadcom en Qualcomm aan, wat deed vermoeden dat Apple aan een eigen chipdivisie werkte.

Esin Terzioglu

Drie jaar later komt deze voorspelling uit: Apple heeft zich de afgelopen maanden steeds verder gedistantieerd van partners. Dit komt omdat het bedrijf een steeds groter deel van de iPhone-productie zelf wil uitvoeren. Door meer productie in eigen hand te nemen (zo ook bij het maken van de A-serie processors) kan de fabrikant sneller veranderingen doorvoeren en heeft het meer grip op het productieproces.

Meer uit Apples eigen keuken

Dat moet ook zorgen dat er minder foto’s en informatie uitlekt. Slecht nieuws voor bedrijven als Qualcomm en Imagination Technologies, die voor een groot deel van Apple afhankelijk zijn. Zo is Apple bezig met een zelfgemaakte grafische chip voor toekomstige iPhones en iPads. Esin Terzioglu zal hier ongetwijfeld een belangrijke rol in gaan spelen, met zijn ruime ervaring om teams te leiden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: LinkedIn
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen