Placeholder
Redactie

İk ben tot eind augustus in Turkije, hier ben ik op 22-07-2008 even langs de Media iphone batterijMarkt geweest. Bij de Media Markt vroeg ik een medewerker of de iPhone 3G al te koop was, zo niet wanneer deze hier te koop zou zijn.

De medewerker vertelde dat de iPhone 3G pas in augustus te koop aangeboden zal worden en dat de iPhone 3G zonder een (Vodafone) abonnement verkocht zal worden. De prijs van de iPhone 3G zal rond de 1000 YTL (omgerekend €528,-) liggen. Hierbij werd mij verteld dat hij niet weet of het om de 8GB of 16GB versie gaat.

De medewerker vroeg mij waarom ik meteen naar de iPhone 3G vroeg. İk vertelde hem dat ik er één zou willen aanschaffen.

Hierop vertelde de medewerker mij dat zij een nadeel van de iPhone 3G hebben doorgekregen voordat zij het te koop zullen aanbieden, en dat is dat de batterij van de iPhone ”maar” 1,5 jaar meegaat en daarna vervangen zal moeten worden.

Omdat de iPhone geen reserve batterij heeft zal deze vervangen moeten worden en dit kun je niet zelf doen. Je dient hier over even bij Apple navraag te doen. 

Volgens Apple schijnt het zo te zijn dat de batterij van de iPhone maximaal 400 keer opgeladen mag worden (van helemaal leeg tot helemaal vol). Op de website van Apple staat het volgende:

Charge Cycles
”properly maintained iPhone battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 400 full charge and discharge cycles. You may choose to replace your battery when it no longer holds sufficient charge to meet your needs.”

Volgens het bericht hierboven is het zo dat de batterij sneller leeg kan gaan na die 400 keer en dat de gebruiker zelf de keuze heeft of hij/zij de batterij van zijn/haar iPhone 3G wilt laten vervangen.

Tip: bekijk ook de 10 manieren om je batterijduur te verlengen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Caspar

  Er staat dat de batterij na 400 full cycles nog 80% van z’n capaciteit heeft.. Betekend dus niet dat de batterij na die tijd MOET worden vervangen.. 400x is in mijn ogen niet zo heel veel aangezien ik mijn iPhone om de 1,5 dag moet opladen..

 • Jerry

  Caspar helemaal mee eens. Als je de instellingen van je iPhone goed beheerd gaat je batterij langer mee. En het is dus raadzaam om je batterij volledig leeg te laten lopen om zo langer plezier van de levensduur van je batterij te hebben.

 • mathijs

  doe er goed 1,5 dag a 2 dagen mee met de Iphone 3G Prima toch voor zo’n telefoon vind ik en tja meestal laat ik hem wel helemaal leeg lopen maar wat dan nog zo’n nieuwe batterij kost je vandaag de dag 2 tientjes voor iedere telefoon dus over een jaar ook wel voor ‘n Iphone en deze is gewoon zelf te vervangen ! zit niets voor niets schroefjes onderin de iphone 3g

 • ik vraag me af of de batterij vervangen op eigen houtje word toegestaan (voor de mensen die wel een verzekering hebben speelt dit meer). Ik vind het niet schokbarend maar het is nu ook weer niet zon ramp als een ontploffende Nokia batterij 😉

 • antoin

  Wat is er toch met Apple en accu’s. Al jaren is er gedoe over en met name het vervangen ervan (en niet alleen in de iPhone).
  Nu ik enige tijd deze website lees Ik begin nu, als 100% apple-adept toch mijn twijfels te krijgen (en niet alleen vanwege dit accu gedoe).
  Ik blijf nog even de kat uit de boom kijken (dat deed ik ook al bij de eerste versie van de iPhone…).

 • Ruud

  Hier moet ik toch even reageren.
  Hierboven zegt Jerry dat je je telefoon helemaal leeg moet laten lopen om er optimaal plezier van te hebben.. dit is echter niet waar.
  Bij de batterijen die tegenwoordig gebruikt worden in telefoons is het juist beter om ze zo vol mogelijk te houden, dus als hij op de stroom kan, moet je dit ook doen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion-accu (onderaan)

 • Erwin

  Ruud, je hebt de informatie op die Wiki pagina verkeerd geinterpreteerd. Een half volle accu is het beste, een volle accu gaat immers sneller achteruit in capaciteit. Zie ook de tabel op dezelfde wiki pagina.