Placeholder
Redactie

İk ben tot eind augustus in Turkije, hier ben ik op 22-07-2008 even langs de Media iphone batterijMarkt geweest. Bij de Media Markt vroeg ik een medewerker of de iPhone 3G al te koop was, zo niet wanneer deze hier te koop zou zijn.

De medewerker vertelde dat de iPhone 3G pas in augustus te koop aangeboden zal worden en dat de iPhone 3G zonder een (Vodafone) abonnement verkocht zal worden. De prijs van de iPhone 3G zal rond de 1000 YTL (omgerekend €528,-) liggen. Hierbij werd mij verteld dat hij niet weet of het om de 8GB of 16GB versie gaat.

De medewerker vroeg mij waarom ik meteen naar de iPhone 3G vroeg. İk vertelde hem dat ik er één zou willen aanschaffen.

Hierop vertelde de medewerker mij dat zij een nadeel van de iPhone 3G hebben doorgekregen voordat zij het te koop zullen aanbieden, en dat is dat de batterij van de iPhone ”maar” 1,5 jaar meegaat en daarna vervangen zal moeten worden.

Omdat de iPhone geen reserve batterij heeft zal deze vervangen moeten worden en dit kun je niet zelf doen. Je dient hier over even bij Apple navraag te doen. 

Volgens Apple schijnt het zo te zijn dat de batterij van de iPhone maximaal 400 keer opgeladen mag worden (van helemaal leeg tot helemaal vol). Op de website van Apple staat het volgende:

Charge Cycles
”properly maintained iPhone battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 400 full charge and discharge cycles. You may choose to replace your battery when it no longer holds sufficient charge to meet your needs.”

Volgens het bericht hierboven is het zo dat de batterij sneller leeg kan gaan na die 400 keer en dat de gebruiker zelf de keuze heeft of hij/zij de batterij van zijn/haar iPhone 3G wilt laten vervangen.

Tip: bekijk ook de 10 manieren om je batterijduur te verlengen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.