Apple maakt oplossing voor Error 53-foutmelding beschikbaar

Wouter Nijsen
18 februari 2016, 20:00
2 min leestijd
Apple maakt oplossing voor Error 53-foutmelding beschikbaar

Apple heeft een oplossing uitgebracht voor de Error 53-foutmelding die eerder deze maand werd ontdekt. Het gaat om een nieuwe versie van iOS 9.2.1.

Lees verder na de advertentie.

Error 53 oplossing

De update is beschikbaar voor een specifieke groep iOS-apparaten en alleen wanneer de gebruiker via iTunes zijn of haar toestel bijwerkt. Er wordt dus niet over-the-air een update uitgerold, maar getroffen gebruikers dienen hun iPhone of iPad op een pc of Mac aan te sluiten en vervolgens deze stappen te doorlopen. Bij iOS-apparaten met een 64 bit-processor (zie hieronder) wordt de Error 53-foutmelding verholpen. Gebruikers van oudere iPhones of iPad hoeven geen actie te ondernemen.

  • iPhone 6S en 6S Plus
  • iPhone 6 en 6 Plus
  • iPad Pro
  • iPad Air 2
  • iPad mini 4 en mini 3

De Error 53-foutmelding duikt op bij toestellen waarvan de vingerafdrukscanner door een derde, onofficiële partij is gerepareerd. Toch waren er ook getroffen gebruikers die hun iPhone of iPad niet hadden laten repareren. Het gekke is dat de foutcode pas opdook nadat iOS 9 werd geïnstalleerd.

Het besturingssysteem lijkt echter niet de oorzaak van het probleem van het zijn. Apple laat aan TechCrunch weten dat de Error 53-foutmelding verschijnt wanneer het apparaat een beveiligingscheck niet doorkomt. Met deze check controleert het bedrijf of Touch ID goed werkt op de betreffende iPhone of iPad wanneer deze de fabriek verlaat.

touch id

Meer over de Error 53-foutmelding

Het was een tijdje onduidelijk waar Error 53 precies door werd veroorzaakt. Sommige gebruikers suggereerden dat de foutmelding moedwillig in iOS zou zijn geplaatst, maar dat is dus niet helemaal waar. Eerder liet een woordvoerder van Apple weten dat bij reparaties van officiële partijen beveiligingschecks worden uitgevoerd om te voorkomen dat een andere, mogelijk malafide vingerafdrukscanner in de iPhone wordt ingebouwd. “Kan er geen veilige verbinding tussen de scanner en andere componenten worden opgezet, dan worden Touch ID en Apple Pay vergrendeld.”

Het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorieën: Apple, iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen