Er zijn 160 miljoen iOS-apparaten in de wereld
Redactie

Apple maakte gisteren de cijfers van het afgelopen kwartaal bekend. Hierbij gaven ze ook aan dat er op dit moment in totaal ruim 160 miljoen iOS-apparaten zijn verkocht. Door de grote hoeveelheid gebruikers is de App Store ook een enorm succes. Binnenkort gaan er zelfs meer applicaties gedownload worden dan muziek via de iTunes Store.

In het afgelopen kwartaal heeft Apple ruim 16 miljoen iPhones verkocht. De iPod werd minder verkocht dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder, maar alsnog werden er in totaal 19 miljoen verkocht. De iPad werd in dit kwartaal omgeveer 7,3 miljoen keer verkocht, en dus kan Apple in zijn geheel terugkijken op een goed kwartaal met ruim 6 miljard dollar winst.

Grote kansen voor ontwikkelaars

iOS wordt steeds interessanter voor ontwikkelaars. Er zijn weinig andere platformen waarbij de ontwikkelaar een groep van 160 miljoen potentiële gebruikers kan bereiken. Het is volgens Apple zeker niet te laat om nu nog te beginnen met ontwikkelen voor iOS, want elke dag worden er nog nieuwe ontwikkelaars toegelaten tot de App Store.

Via iSource

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.