ePub-bestanden maken met iWork

Apple’s iWork, concurrent van Microsoft Office, kan vanaf deze week ePub-bestanden maken. Hierdoor kan je dus echte eBooks maken met de tekstverwerker ‘Pages’. Eerder was het al mogelijk om je document als PDF-bestand, Office-bestand of RTF-bestand te exporteren, maar men begon na de introductie van de iPad steeds meer om de ePub-exporteermogelijkheid te vragen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

ePubs in iBooks

ePub-bestanden kan je openen in iBooks. De boeken in de online boekenwinkel zijn ook ePub-bestanden. Je kan zelfgemaakte ePub-boeken via iTunes aan iBooks toevoegen. Je hoeft het bestand alleen maar in je bibliotheek bij ‘Boeken’ neer te zetten. De nieuwe documenten worden vanzelf in iBooks gezet als je je iPhone, iPod Touch of iPad met je computer synchroniseert.

Voordelen van ePub-bestanden

ePub-bestanden hebben veel voordelen ten opzichte van PDF-bestanden. PDF-bestanden zijn namelijk documenten met een vaste opmaak. Met software kan je achteraf bijvoorbeeld niet het lettertype vergroten of veranderen. Op de iPhone moet je hierdoor bijvoorbeeld vaak inzoomen om de tekst te kunnen lezen. Hierdoor moet je veel scrollen om het hele document te kunnen lezen.

Met bepaalde software, zoals bijvoorbeeld iBooks, kunnen ePub-bestanden wel helemaal aangepast worden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld slechtzienden het lettertype van een boek vergroten zonder dat je van links naar rechts hoeft te scrollen.

Bron: Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.