Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Epic Games wil via rechtszaak Fortnite snel terug in de App Store

Mike Peek
6 september 2020, 10:05
1 min leestijd
Epic Games wil via rechtszaak Fortnite snel terug in de App Store

Een nieuw hoofdstuk in de strijd tussen Epic Games en Apple. De spelontwikkelaar wil met een gerechtelijk bevel afdwingen dat Apple Fortnite terug laat keren in de App Store. Ook eist het bedrijf dat haar ontwikkelaarsaccount wordt hersteld. 

Lees verder na de advertentie.

Epic Games stapt naar rechter om blokkade Fortnite terug te draaien 

Epic zegt dat het Apple heeft uitgedaagd omdat het één van de weinige bedrijven is die de technologiereus aankan. Toch eist Epic Games dat Fortnite terugkeert in de App Store.

Als dat niet gebeurt, zou de gameontwikkelaar naar eigen zeggen onherstelbare schade oplopen. Het aantal gebruikers van Fortnite op iOS is met 60 procent gedaald sinds Apple de game uit de App store verwijderde. 

Epic Games introduceerde half augustus een directe betaaloptie in Fortnite. Daarmee kunnen spelers valuta voor de game kopen zonder dat Epic een deel van de opbrengst aan Apple hoeft af te staan. Dat was een bewuste overtreding van de regels die gelden voor de App Store. Apple verwijderde Fortnite daarom vrijwel onmiddellijk. 

‘Apple is een monopolist’

Epic vindt dat Apple een monopolist is, die zijn dominante positie behoudt door andere bedrijven uit te buiten. De spelfabrikant klaagde Apple daarom aan, in de hoop dat een uitspraak van de rechter Apple dwingt om een andere koers te gaan varen. 

Apple is bereid om Fortnite tijdens de rechtszaak weer beschikbaar te maken in de App Store. Dan moet Epic echter wel eerst de directe betaaloptie verwijderen. Dat lijkt de ontwikkelaar voorlopig niet van plan. 

De hoorzitting over dit gerechtelijk bevel vindt plaats op 28 september. Wil je op de hoogte blijven van de strijd tussen Apple en Epic Games? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen