Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple werkt aan variatie in huidskleur voor emoji’

Rutger Otto
7 februari 2015, 11:15
2 min leestijd
‘Apple werkt aan variatie in huidskleur voor emoji’

Naast een nieuwe Foto’s-app werkt Apple in de nieuwe update van OS X Yosemite ook aan emoji. Deze smileys moeten een grotere rol gaan spelen in OS X 10.10.3 en qua huidskleur meer divers worden.

Lees verder na de advertentie.

Emoji huidskleuren

emoji huidskleuren

Misschien wist je het niet eens, maar momenteel kun je emoji gebruiken op de Mac door in menu’s voor ‘Speciale tekens’ te kiezen of via de toetsencombinatie ctrl + cmd + spatie. Hiermee open je een venstertje met dezelfde emoji als die je gewend bent van iOS. In de nieuwe versie van OS X Yosemite krijgen de smileys echter een apart venster genaamd ‘Emoji en Symbolen’. Op MacRumors is te zien hoe het nieuwe emoji-venster eruit ziet. Volgens de website probeert Apple met de verandering het gebruik van emoji op de Mac een boost te geven.

Ook hebben testers ontdekt dat er per emoticon verschillende vakjes zijn. Daarvan wordt gedacht dat die later gevuld worden met varianten die bijvoorbeeld een andere huidskleur hebben. Vorig jaar werd al bekend dat Apple het wel ziet zitten om meer diverse smileys aan bieden. Voormalig Hoofd PR van Apple Katie Cotton schreef toen: “Onze emoji tekens zijn gebaseerd op de Unicode standaard, wat nodig is om hen op zoveel mogelijk platformen te kunnen presenteren. Er is meer diversiteit nodig in de set van emoji-personages, en we werken nauw samen met het Unicode Consortium aan een update.”

emoji huidskleuren 2

Ook nieuw voor emoji

Tussen de emoji die we kennen zijn er een aantal geel, maar hebben anderen een huidskleur. Bij deze smileys staat in de update van OS X een pijltje waarmee je voor varianten kunt kiezen, hoewel het in de beta nog niet werkt.

Open emoji met ctrl + cmd + spatie op de Mac

Nog een verandering is dat alle emoji in één venstertje staan. Gebruikers kunnen nog steeds van de categorie-icoontjes gebruikmaken om sneller te zoeken, maar ze kunnen ook door de complete lijst scrollen. Al met al lijkt Apple meer in te zetten op het gebruik van smileys om gevoelens en emotie over te brengen in een gesprek. OS 10.10.3 staat gepland als gratis update voor aankomende lente.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu