De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Emoji-update zorgt voor diversiteit in huidskleur

Rutger Otto
5 november 2014, 10:27
1 min leestijd
Emoji-update zorgt voor diversiteit in huidskleur

Het Unicode Consortium heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat er meer diversiteit in smileys moet komen, zodat alle etnische groepen vertegenwoordigd zijn.

Lees verder na de advertentie.

Emoji huidskleur diversiteit

Het Unicode Consortium, een non-profitorganisatie die de ontwikkeling van de Unicode standaard begeleid, hoopt met versie 8.0 van Unicode verschillende huidskleuren aan emoji toe te voegen. Voorheen stelde de organisatie nog dat de poppetjes zo neutraal mogelijk moesten zijn ten opzichte van etniciteit, ras en geslacht. ‘Als de emoji niet per se iets van geslacht of ras moet uitstralen, moet een generieke (wat onmenselijke) verschijning worden gebruikt, zoals een geel/oranje kleur of een silhouet’, zo schreef het.

emoji huidskleur

Dat lijkt nu toch te gaan veranderen met Unicode 8.0. Het Unicode Consortium, waar bedrijven als Apple, IBM, Google en Microsoft lid van zijn, wil een modus in het leven roepen waarmee gebruikers de huiskleur van emoji kunnen veranderen.

De verandering staat gepland voor volgend jaar, maar of het doorgaat is nog niet bekend. Momenteel zijn het alleen nog plannen en ideeën.

Apple ziet het wel zitten

Hoewel de adoptie van nieuwe emoji heel langzaam gaat (nog geen enkel groot platform maakt gebruik van Unicode 7.0 emoji die dit jaar zijn uitgekomen), heeft Apple in het verleden wel interesse getoond in meer diverse smileys. Voormalig Hoofd PR van Apple Katie Cotton schreef eerder dit jaar: “Onze emoji tekens zijn gebaseerd op de Unicode standaard, wat nodig is om hen op zoveel mogelijk platformen te kunnen presenteren. Er is meer diversiteit nodig in de set van emoji-personages, en we werken nauw samen met het Unicode Consortium aan een update.” Maar is het wel echt nodig? We zullen zien of de ideeën voor nieuwe emoji onze iPhones ooit zullen halen.

lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu