De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Deze 217 emoji verschijnen in 2021 op jouw iPhone of iPad

Kaylee Laurens
21 september 2020, 20:30
2 min leestijd
Deze 217 emoji verschijnen in 2021 op jouw iPhone of iPad

De release van alle nieuwe emoji laat nog even op zich wachten. Gelukkig heeft het Unicode Consortium, de organisatie die emoji keurt en geschikt maakt voor alle toestellen, nog wel een warmhoudertje voor ons in petto. In 2021 verschijnen 217 nieuwe emoji.

Lees verder na de advertentie.

217 emoji voor iOS in 2021

217 nieuwe emoji Dat is aardig wat. Echter zijn 200 hiervan nieuwe huidtinten voor al bestaande emoji. Daarnaast komt er ook een bredere keuze in geslachtsvariaties voor de koppelemoji: genderneutraal, vrouw-vrouw, man-man en vrouw-man. 

emoji's 13.1

Van de resterende zeventien emoji, zijn er twaalf stuks gericht op Persoon met baard. Ook hier bieden de emoji de mogelijkheid om een genderneutrale keuze te maken. Zo komen er zes mannelijke en zes vrouwelijke varianten van de emoji. 

emoji's 13.1

Nog vijf nieuwe emoji te gaan. Het goede nieuws is dat dit geheel nieuwe smiley- en hartemoji zijn. Er zijn drie nieuwe smileys toegevoegd, waaronder een gezichtje dat uitblaast, een hoofd in de wolken en een gezicht met draaiende ogen.

De nieuwe hartemoji hebben de namen Mending Heart en Heart on Fire. Mocht er twijfel zijn over de betekenis van deze emoji: de eerste hart-emoji is het tegenovergestelde van het gebroken hart. Terwijl het vlammende hartje gebruikt kan worden voor het weergeven van verlangen of lust, of kan duiden op een gevoel van het verbranden van een vroegere liefde en verder gaan.

Bij welke iOS-update kunnen we de nieuwe emoji verwachten?

De release van de nieuwe 217 emoji hangt af van Apple. Het pakket van deze nieuwe afbeeldingen staat ook wel bekend als het Emoji 13.1-pakket. De emoji zijn klaar voor de implementatie, het is alleen afwachten met welke update van iOS de emoji hun officiële intrede maken.       

Voor alle duidelijkheid: met de release van iOS 14 vorige week heeft Apple geen nieuwe emoji in de catalogus opgenomen, ook niet de emoji die in maart 2020 al werden goedgekeurd.

Dit is geen verrassing, aangezien Apple gewoonlijk emoji niet aan de eerste iOS versie toevoegt. In voorgaande jaren verschenen de emoji-updates in iOS 11.1, iOS 12.1 en iOS 13.2. We verwachten dus dat we nog even geduld moeten hebben voor de nieuwe lading emoji, die met iOS 14.1 of 14.2 verschijnt. Naar verwachting staat Emoji-pakket 13.1 in 2021 op de planning.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen