Apple toont 59 nieuwe emoji die dit najaar naar iPhone, Mac en Watch komen

Lars Paijmans
17 juli 2019, 9:10
1 min leestijd

Het stond misschien nog niet in je agenda, maar vandaag is het World Emoji Day. Om dat te vieren, presenteert Apple alvast bijna zestig nieuwe emoji die dit najaar naar iOS komen.

Apple toont 59 nieuwe emoji 2019

Met de honderden emoji die inmiddels in ons iOS-toetsenbord verstopt zitten, zou je haast denken dat we voor bijna alle voorwerpen en emoties wel een icoontje hebben. Apple bewijst vandaag het tegendeel met wederom zestig nieuw varianten die dit najaar worden toegevoegd.

De meest opvallende toevoegingen hebben te maken met verschillende soorten beperkingen. Deze heeft Apple naar eigen zeggen toegevoegd om emoji inclusiever te maken. Zo is er een blindengeleidehond, oor met een gehoorapparaat en rolstoel. Ook kunstarmen- en benen maken straks standaard deel uit van het emoji-aanbod.

emoji 2019

Eerder zagen we al dat de emoji waarin twee figuurtjes elkaars handen vasthouden flink wordt uitgebreid. Op die manier zijn straks 75 mogelijke combinaties mogelijk, zodat iedereen zich ermee kan identificeren. In totaal zijn er 59 nieuwe emoji, 75 als je de verschillende gender-opties meetelt en in totaal 230 aanpassingen als je ook huidskleur meerekent.

De 59 nieuwe emoji komen eind dit jaar beschikbaar voor iOS, macOS en watchOS. Mogelijk zijn de emoji al onderdeel van iOS 13, macOS Catalina en watchOS 6, maar in het verleden heeft het bedrijf ook wel eens een aparte tussentijdse update uitgebracht.

emoji 2019
emoji 2019

iOS 13 maakt emoji overzichtelijker

Nu het aanbod van emoji straks nog onoverzichtelijker wordt, is het goed om te weten dat iOS 13 hier iets op gevonden heeft. Omdat het QuickType toetsenbord nu de Nederlandse taal ondersteunt om woorden te voorspellen, kun je op die manier ook snel emoji vinden. Zodra je bijvoorbeeld begint om het woord ‘broccoli’ of ‘wind’ te typen, verschijnt in de balk boven het toetsenbord de bijbehorende emoji.

Lees meer over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen