Tesla-ceo Elon Musk: ‘Apple Car grotere concurrent dan Google’s auto’

Rutger Otto
2 juni 2016, 10:45
2 min leestijd
Tesla-ceo Elon Musk: ‘Apple Car grotere concurrent dan Google’s auto’

Elon Musk denkt dat niet Google, maar Apple uiteindelijk de grootste concurrent van Tesla wordt op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Lees verder na de advertentie.

Elon Musk over Apple auto

Entrepreneur Elon Musk was woensdag te gast bij de Code Conference van Recode. De baas van Tesla en SpaceX sprak er onder meer over de toekomst van zijn automerk. Met name op het gebied van zelfrijdende auto’s maakte hij een aantal interessante opmerkingen.

Musk denkt namelijk niet dat Google een concurrent voor Tesla’s zelfrijdende auto’s gaat worden. “Google heeft het potentieel van autonome transport geweldig aan de buitenwereld getoond”, zei hij. “Maar ze zijn geen autobedrijf, dus ze zullen waarschijnlijk licenties aan andere bedrijven verkopen.”

elon musk over apple auto

Misschien te laat

Apple is volgens Musk een ‘directere’ concurrent, al weet hij niet of het bedrijf dan nog op tijd zal zijn. “Ik denk dat de massaproductie pas in 2020 of later van start gaat. Is dat misschien te laat?”

Inmiddels lijkt Elon Musk iets bijgedraaid van zijn eerdere standpunten. Zo noemde hij Apple eerder nog de ‘Tesla begraafplaats’, nadat er nieuws naar buiten kwam dat Tesla-medewerkers door Apple werden aangetrokken. Tijdens de conferentie van Recode zei Musk over Apples auto-ambities: “Ik vind het geweldig dat ze dit doen en ik hoop dat het lukt.”

Apple Car geruchten

Ondertussen heeft Apple echter nog steeds niet aangekondigd dat het daadwerkelijk bezig is om een auto te bouwen. Wel gaan er al ruim een jaar geruchten over de mogelijkheid. Zo heeft Apple veel werknemers uit de auto-industrie aangetrokken om aan het geheime ‘Project Titan‘ te werken. Ook zou Apple fabrieken hebben opgekocht om aan auto’s te kunnen werken.

Apple heeft nog nooit een auto gemaakt, wel liep Steve Jobs ooit al rond met het idee voor een iCar. Inmiddels zouden er naar verluidt honderden mensen aan de auto werken, die waarschijnlijk elektrisch en mogelijk zelfrijdend is. Geruchten dat de auto pas in 2020 zou komen deden eveneens al eerder de ronde.

Lees meer over Project Titan

Bron: Recode
Categorie: Opmerkelijk

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen