Electronic Arts brengt game-engine Frostbite Go naar iPhone
Wouter Nijsen

Electronic Arts heeft via de officiële website van de Frostbite-engine laten weten dat de geavanceerde game-engine een iPhone-versie krijgt, genaamd Frostbite Go.

Frostbite Go zal het voor spelontwikkelaars makkelijker maken om iPhones-games met indrukwekkende beelden uit te brengen. Een game-engine is vrij letterlijk de motor waarop een spel draait. De spelontwikkelaar maakte de komst van Frostbite Go terloops bekend via de nieuwe site van Frostbite.

Electronic ArtsDe website geeft niet aan om welke Frostbite-versie het precies gaat. Frostbite 3 is echter het nieuwe paradepaardje van de ontwikkelaar, dus het is aannemelijk dat het om een aangepaste versie van deze nieuwe engine gaat.

De eerste spellen die draaien op Frostbite 3 komen eind dit jaar op de markt, waarvan schietspel Battlefield 4 de eerste zal zijn. iPhone-games die draaien op Frostbite Go zullen waarschijnlijk pas na deze officiële introductie volgen.

Waarschijnlijk alleen voor Electronic Arts-games

Het is ook te verwachten dat iPhone-games draaiend op Frostbite Go alleen door Electronic Arts zullen worden gemaakt, aangezien het bedrijf op zijn website specifiek spreekt over het ‘ondersteunen van EA-game-ontwikkelaars met Frostbites uitstekende workflow en features’.

De zogeheten Unreal Engine van Epic wordt al wel door spelontwikkelaars van andere bedrijven gebruikt. Dit leidde tot erg fraai ogende iPhone-games, zoals Infinity Blade 2 en Batman: Arkham City Lockdown.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.