El Capitan-bèta voorzien van update voor 32-bit apps

Rutger Otto
11 juli 2015, 10:55
2 min leestijd
El Capitan-bèta voorzien van update voor 32-bit apps

Een dag na de release van de nieuwe OS X bèta voor iedereen heeft Apple al een update vrijgegeven. Deze moet fouten verbeteren in het systeem.

Lees verder na de advertentie.

El Capitan-bèta

De update voor de El Capitan-bèta komt vlak na de eerste publieke release. Gebruikers kunnen hem via de Mac App Store installeren. De update zorgt ervoor dat 32-bit apps gewoon blijven draaien zoals het hoort. Veel gebruikers merkten al snel na de installatie dat deze apps er mee stopten als ze geopend werden. De update is niet alleen beschikbaar voor gewone gebruikers, ook ontwikkelaars kunnen ‘m installeren.

Naast problemen met 32-bit programma’s waren er ook problemen met Samantha-stem in het besturingssysteem. De update verbetert haar uitspraak zodat ze beter te verstaan is. De stem van Samantha wordt het meest gebruikt door Amerikaanse gebruikers, zij is namelijk ook de standaard stem van Siri. In Nederland moeten we het doen met een mannenstem; Xander.

os x el capitan update

Nieuwe bèta’s

Eerder deze week werden publieke bèta’s uitgegeven van besturingssystemen OS X El Capitan en iOS 9. Mensen die graag de nieuwe systemen testen kunnen eraan meedoen en de nieuwe versie alvast downloaden. Daarover lees je in dit artikel meer.

De mensen die niet meedoen en gewoon OS X Yosemite en iOS 8 blijven draaien hoeven overigens niet te treuren: later dit jaar omen El Capitan en iOS 9 gewoon beschikbaar voor iedereen Aankomende herfst zal Apple de uiteindelijke versies van de besturingssystemen uitbrengen.

De reden dat de bèta-versies nu al online staan, is dat ze goed getest kunnen worden zodat ze in de herfst stabiel draaien, wat nu nog niet altijd het geval is. Het bedrijf uit Cupertino is ook blij met feedback van niet-ontwikkelaars, want gewone gebruikers lopen tegen andere problemen aan dan zij. En uiteindelijk zijn wij de voornaamste gebruikersgroep voor wie alles goed moet werken.

Lees meer over El Capitan

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen