Eindelijk weer dividend voor aandeelhouders van Apple

Het heeft even geduurd, maar Apple heeft bekendgemaakt dat aandeelhouders weer dividend uitgekeerd krijgen. De laatste keer dat Apple een winstuitkering aan de aandeelhouders heeft verstrekt, vond plaats in 1995.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2,65 dollar per aandeel

Als het derde kwartaal begint, zal Apple elke drie maanden 2,65 dollar per aandeel aan de aandeelhouders uitkeren. Omgerekend komt dat neer op een bedrag van ongeveer tien miljard dollar op jaarbasis. Maar de geldvoorraad van ongeveer honderd miljard dollar wordt niet alleen voor de uitkering van dividend gebruikt.

Terugkopen van aandelen

Apple zal namelijk met ingang van september 2012 een deel van de geldvoorraad gebruiken om eigen aandelen in te kopen ter waarde van ongeveer tien miljard dollar. Dat is goed nieuws voor de aandeelhouders, want de waarde van een aandeel Apple kan door deze actie weer verder stijgen.

Investeren en kansen benutten

De CEO van Apple, Tim Cook, liet weten dat een deel van het geld gebruikt is om in het bedrijf te investeren. Er is onderzoek gedaan, er zijn nieuwe winkels geopend en de kanalen hebben een verbetering ondergaan. Ook als er dividend zal worden uitgekeerd, blijft er volgens de CEO nog meer dan genoeg geld over om gebruik te maken van strategische kansen. De focus blijft gericht op innovatie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.