Je eigen iPhone app maken: echt niet moeilijk met Swift Playgrounds 4

Piet-Jan Lentjes
16 december 2021, 16:43
2 min leestijd
Je eigen iPhone app maken: echt niet moeilijk met Swift Playgrounds 4

Heb je ooit wel eens je eigen app voor de iPhone willen maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga dan eens aan de slag met Swift Playgrounds, want hiermee leer je stap-voor-stap hoe je een pracht van een app maakt!

Lees verder na de advertentie.

Swift Playgrounds 4: je eigen app maken op de iPad

Voor het maken van je eigen app komt stiekem best veel kijken, maar met Swift Playgrounds wordt het je een stuk makkelijker gemaakt. De app bestond natuurlijk al wat langer, maar met de laatste update kun je nu zelf je eigen app voor de iPhone (of iPad) creëren op de iPad. Je hebt hiervoor dus geen Mac meer nodig.

App maken in Swift playgrounds 4

De kracht van Swift Playgrounds zit ‘m vooral in de toegankelijkheid: de snelcurcus zadelt je niet direct met allerlei technische begrippen en uitleg op, maar introduceert stukje bij beetje wat je moet weten. Dit doet de app aan de hand van afbeeldingen en (soms grappige) animaties.

Daarnaast is Swift Playgrounds interactief. Je ziet dus direct wat het effect van jouw zelfgeschreven code is. Spelenderwijs introduceert de app alle handvatten om aan de slag te gaan met het in elkaar knutselen van je eigen iPhone en iPad apps, zonder daarmee beginnende ontwikkelaars worden te ontmoedigen.

Programmeren met Apple Swift

Swift Playgrounds maakt gebruik van Swift, dit is Apples eigen programmeertaal. Ontwikkelaars gebruiken deze taal om apps te maken voor producten van Apple, waaronder iOS en iPadOS. Het bedrijf uit Cupertino bracht Swift al in 2014 uit.

Ook interessant: 6 manieren waarop Swift Playgrounds leren programmeren toegankelijk maakt

Swift Playgrounds 4

Swift Playgrounds 4 downloaden

Swift Playgrounds 4 is gratis te downloaden en te gebruiken voor de Mac en iPad. De app bevat een hele lijst aan cursussen die op niveau zijn ingedeeld, waardoor het voor beginnende en gevorderde programmeurs zeker de moeite waard is om Playgrounds een kans te geven.

Swift Playgrounds

Apple

Gratis via App Store

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-geruchten of het recentste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen