Amerikaanse media overwegend positief over iPad Pro 10.5

Gijs Ettes
12 juni 2017, 16:31
2 min leestijd
Amerikaanse media overwegend positief over iPad Pro 10.5

De nieuwe 10,5 inch-iPad Pro valt in de smaak bij de Amerikaanse media. De tablet kan rekenen op lovende reviews van diverse sites. Een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Eerste reviews 10,5 inch-iPad Pro binnen

Ondermeer The Verge, Techcrunch, Ars Technica en The New York Times hebben de nieuwe 10,5 inch-iPad Pro onder de loep genomen. Eerstgenoemde geeft de tablet die Apple vorige week aankondigde een 9 als eindcijfer. The Verge is vooral te spreken over het vernieuwde scherm (met dunnere randen) en de processor van het apparaat. Die zorgt voor een snelle en soepele gebruikerservaring. Als nadelen worden de prijs van de nieuwe iPad Pro en bijbehorende accessoires als het Smart Keyboard genoemd. In de Benelux betaal je voor de tablet minimaal 739 euro, terwijl het keyboard nog eens 179 euro kost.

Zeker met de release van iOS 11 later dit jaar, wordt de iPad Pro 10,5 echter prima in staat om je laptop te vervangen, zo concludeert TechCrunch. Wie geen zin heeft om zo lang te wachten, kan eind juni aan de slag met de eerste bètaversie. Dat iOS 11 nog niet beschikbaar is voor de nieuwe iPad, was overigens ook de reden dat de review niet wordt afgesloten met een cijfer. Wel geeft TechCrunch aan dat Apple zijn belofte van ‘de iPad als de toekomst van computers’ inlost met het 10,5 inch-model.

Ars Technica roemt net als The Verge het 10,5 inch-display van de iPad Pro. Dat heeft niet alleen dunnere schermranden, maar ook een waarheidsgetrouwere kleurweergave en een hogere verversingsgraad (120Hz). Dat laatste zorgt voor soepelere animaties en verhoogt de gebruikerservaring. Om accu te besparen, kan de iPad de verversingsgraad ook flink verlagen. Ars Technica was daarnaast te spreken over de vernieuwde A10X-chip van de iPad, die veel betere prestaties neerzet bij grafisch intensieve apps.

10,5 inch-iPad Pro

Volgens The New York Times heeft het alleen zin om de 10,5 inch-iPad Pro te kopen als je een professionele (creatieve) gebruiker bent en er ook een Smart Keyboard of Pencil bijkoopt. Voor doorsnee gebruik (internetten, Netflix en boeken lezen) presteert de 330 euro goedkopere ‘2017 iPad’ van 9,7 inch ruim voldoende. In de huidige staat heeft de nieuwe iPad dan ook een wat vreemde (niche)positie in het productportfolio van Apple, zo concludeert de krant. Wellicht dat daar met de release van iOS 11 verandering in komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen