Eerste ontslagronde bij Apple is een feit

Redactie
14 augustus 2012, 14:47
1 min leestijd

Bij bijna ieder bedrijf zijn er grote reorganisaties en ontslagrondes gaande, echter worden deze veroorzaakt door een kelderende winst. Het is daarom frappant dat het meest winstgevende bedrijf ter wereld, Apple, ook haar eerste ontslag rondes bij de Apple Stores laat vallen.

Lees verder na de advertentie.

Vooral recent aangenomen personeel zou de dupe zijn geworden. Het is is afkomstig uit Groot-Brittannië, hier komen de duidelijkste aanwijzingen van de ontslagrondes naar voren.

VS

Behalve in Groot-Brittannië zou ook in de Verenigde Staten het Apple Store-personeel ervan langs hebben gekregen. Vooral parttime-medewerkers zijn ontslagen. Ook zijn veel medewerkers die recent promotie hebben gemaakt teruggeplaatst op hun oude functie en het oude salaris wat hier bijhoort.

Verklaring

Een directe verklaring voor de ontslagrondes is niet te vinden, echter heeft Steve Jobs in 2005 in een interview wel gezegd dat een Apple Store winstgevend genoeg moet zijn om open te blijven. Opmerkelijk is wel dat op Apple’s website met vacatures er nog een hoop werk is te vinden in de Apple Stores.

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's