Eerste iPhone-app van Nintendo komt deze week

Rutger Otto
29 maart 2016, 17:21
2 min leestijd
Eerste iPhone-app van Nintendo komt deze week

Miitomo, de eerste smartphone-app van Nintendo, komt 31 maart beschikbaar voor iOS in Nederland en België.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Nintendo-app

Als een groot speelgoedbedrijf als Nintendo een app uitbrengt, mag dat gerust groot nieuws genoemd worden. Miitomo zat al een tijdje in de planning, maar op de laatste dag van maart komt de app uit. Dat heeft het Japanse bedrijf via een persbericht laten weten.

De app belooft niet zomaar een spelletje of een sociaal netwerk te worden, maar een nieuwe ‘sociale ervaring’. In Japan is de app inmiddels gelanceerd, waarna hij al snel 1 miljoen keer gedownload werd.

Miitomo

Miitomo is een gratis app (met in-app aankopen). Gebruikers kunnen een Mii-personage aanmaken zoals Nintendo-spelers ze inmiddels kennen. Je kunt de smartphone-camera een foto van je gezicht laten maken, waarna de app er een simpel virtueel poppetje van maakt. Je kunt echter ook zelf een personage maken door onder meer kapsels en ogen te selecteren. Heb je al een Mii-personage op de Wii U of Nintendo 3DS, dan kun je die importeren.

Lees ook: Dit zijn Nintendo’s plannen voor 2016

Vrienden leren kennen

In de app kun je vrienden uitnodigen of Miitomo koppelen aan Facebook of Twitter. Daarna krijg je allerlei vragen, zoals: ‘Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?’ of ‘Wat is het vreemdste wat je ooit gegeten hebt?’ De antwoorden worden onder vrienden gedeeld. Dat heeft tot gevolg dat vrienden geinige feitjes over je leren. Zij kunnen dan hartjes uitdelen of reageren met tekst of een plaatje.

Mogelijk betaal je in de app met echt geld voor bepaalde outfits. Op de website van Miitomo kun je je alvast voorregistreren. Daar wordt ook gesproken over een minigame waarmee je nieuwe voorwerpen voor je Mii-personage kan ontgrendelen.

Voor de komende tijd staan er nog meer Nintendo-apps gepland. Onduidelijk is of we dan bijvoorbeeld met Mario of Donkey Kong op onze iPhone kunnen spelen.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu