Eerste Nederlandstalige ‘iPhone 4’-pagina online
Redactie

Apple Nederland is begonnen met het vertalen van de ‘iPhone 4’-pagina’s. De eerste Nederlandstalige ‘iPhone 4’-pagina staat zelfs al online op de website van Apple. Op de pagina staan op dit moment links naar de verschillende nieuwe onderdelen van de iPhone 4, maar deze werken nog niet. De links leiden namelijk naar een pagina waarop staat dat de gegevens die je zoekt niet beschikbaar zijn. Het is dus nog duidelijk ‘werk in uitvoering’.

Letterlijke vertalingen

Als je de Engelse en Nederlandse teksten vergelijkt, zie je veel grappige vertalingen. De mensen bij Apple vertalen de teksten namelijk vaak letterlijk. Hierdoor ontstaan soms vreemde zinsconstructies waardoor de tekst moeilijk leesbaar is. Vaak wordt dit achteraf aangepast op verzoek van klanten.

Lanceerdatum iPhone 4

Bij de Nederlandse teksten staat helaas nog geen lanceerdatum van de iPhone 4 vermeld. Er gaan dagelijks verschillende geruchten de ronde, maar hier kunnen we niets uit concluderen. The Phonehouse ‘lekte’ namelijk de datum 5 juli, en een andere provider verwachtte de iPhone 4 pas eind juli.

De Nederlandstalige ‘iPhone 4’-pagina is te vinden op de website van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.