‘Eerste iPhone kon Apple maken of breken’

Volgens marketingdirecteur Phil Schiller kon de eerste iPhone Apple maken of breken, zo gaf hij gisteren aan tijdens een rechtszaak tussen het bedrijf en Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Volgens Schiller was de eerste iPhone, die in 2007 verscheen, een ‘bet-the-company’-product voor Apple. Het ontwikkelen en naar de markt brengen van de telefoon bracht volgens de marketingdirecteur enorme risico’s met zich mee. Als de iPhone niet succesvol was geworden, had Apple nu mogelijk niet meer bestaan.

eerste iPhone“Er waren grote risico’s”, zo geeft Schiller aan. “De iPod begon het net weer goed te doen en toen besloten we al onze middelen te investeren in dit nieuwe product”.

Volgens Schiller is iedereen bij Apple wel op de een of andere manier betrokken bij de iPhone.

Ondertussen staan Apple en Samsung weer in de rechtbank als gevolg van hun patentstrijd. Eerstgenoemde betoogt dat Samsung ontwerpen van Apple heeft gekopieerd voor het produceren van zijn smartphones en tablets.

Een jury moet beslissen of Apple recht heeft op de 380 miljoen dollar schadevergoeding (zo’n 282 miljoen euro) die het bedrijf eist.

Via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.