‘iPhone 12 Pro (Max) heeft 6GB werkgeheugen, iPhone SE 2 gaat volgend jaar in productie’

Michel van 't Klaphek
23 november 2019, 13:06
2 min leestijd
‘iPhone 12 Pro (Max) heeft 6GB werkgeheugen, iPhone SE 2 gaat volgend jaar in productie’

De iPhone 11 Pro ligt pas net in de winkels, maar er wordt al volop gespeculeerd over zijn opvolger. Volgens een nieuw gerucht mag het opkomende toestel zich met recht een vlaggenschip noemen. Ook is er meer bekend over de iPhone SE 2.

‘Eerste iPhone 12 Pro specificaties bekend’

Dat schrijft Barclays in een rapport dat is ingezien door MacRumors. De van oorsprong Britse bank heeft gesproken met bronnen binnen de productieketen van Apple. Deze personen claimen dat de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max minstens 6GB werkgeheugen krijgen. Dit zou een behoorlijke sprong voorwaarts zijn, want de huidige iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben ‘slechts’ 4GB RAM.

Verder verwacht Barclays dat Apple de nieuwe vlaggenschepen uitrust met een 3D-sensor. Deze wordt volgens hen op de achterkant van de telefoon geplaatst zodat je driedimensionale beelden van kamers, objecten en mensen kunt maken. Ook voorspellen de bankiers dat de iPhone 12 Pro (Max) een snelle versie van 5G ondersteunt.

Hier hebben we in Nederland voorlopig weinig aan, want de nieuwe netwerkstandaard is hier nog niet actief. De iPhone 12 zou 4GB werkgeheugen krijgen, net zoveel als de iPhone 11 nu heeft. Het is niet helemaal duidelijk of het instapmodel van volgend jaar ook over 5G beschikt.

Lees ook: Concept: Zo ziet de iPhone 12 met iPad Pro-design eruit

‘iPhone SE 2 gaat volgend jaar in productie’

Verder delen de bankiers hun verwachtingen over de iPhone SE 2. De opvolger van de iconische compacte iPhone komt er volgens hen echt aan. De productie zou in februari van start gaan. Alhoewel hij de naam iPhone SE 2 draagt, gaat hij volgens geruchten qua geruchten meer op de iPhone 8 lijken. Dit houdt in dat de compacte iPhone een 4,7 inch-scherm met Touch ID-knop krijgt.

Qua specificaties zou het toestel wel een upgrade krijgen. Barclays schrijft dat het toestel een A13-chip krijgt. Dit is dezelfde processor als die momenteel in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zit. Tot slot stellen de bankiers dat de iPhone SE 2 3GB werkgeheugen krijgt en het toestel vanaf maart verkrijgbaar is.

Op de hoogte blijven van de iPhone 12 Pro en iPhone SE 2? Download dan de gratis iPhoned-app om het laatste Apple-nieuws te ontvangen!

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's