Apple brengt eerste iOS 9.3.2-bèta uit voor publiek

Rutger Otto
8 april 2016, 9:30
2 min leestijd
Apple brengt eerste iOS 9.3.2-bèta uit voor publiek

Hoewel iOS 9.3.1 net uit is, heeft Apple de eerste publieke bèta van iOS 9.3.2 alweer uitgebracht. Er zijn voornamelijk kleine verbeteringen en foutoplossingen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3.2 bèta

Een dag nadat ontwikkelaars toegang kregen tot de nieuwe iOS-bèta, zijn ook de publieke testers al aan de beurt. Het is slechts twee weken nadat iOS 9.3.1 werd uitgebracht. De nieuwste bèta brengt weinig nieuws met zich mee, het draait om bugfixes en een verbetering van de prestaties van het besturingssysteem.

De bèta is voor iedereen te downloaden. Daarvoor moet je naar Apples webpagina voor bètatesters. Daar kun je de software downloaden, mits je ingeschreven bent met je Apple-account. Daarvoor zijn verder geen vereisten. Naast een bèta van iOS 9.3.2 is er ook een testversie van OS X 10.11.5 uitgebracht die iedereen kan downloaden.

ios 9 gebruikersdata

Fouten in iOS 9.3

Vorige week werd iOS 9.3.1 uitgebracht. Die versie was nodig om fouten in iOS 9.3 op te lossen. Nadat die versie uitkwam, klaagden veel mensen dat ze geen linkjes meer konden openen op hun iPhone of iPad. Na een week bracht Apple verbetering met een update. Toch waren niet alle problemen direct verholpen, want met de laatste versie van iOS is het mogelijk om de beveiliging te omzeilen via de Engelse Siri, zodat onbekenden bij je foto’s en contacten kunnen komen. Daarover lees je in dit artikel meer. Het is nog onbekend of die fout in iOS 9.3.2 wordt opgelost.

Lees ook: Waarom gaat het nog steeds fout met iOS-updates?

Night Shift

Het belangrijkste aan iOS 9.3 was de komst van Night Shift. Met die functie wordt het scherm ’s avonds geler in plaats van het blauwe licht wat het display normaal gesproken uitschijnt. Het gele filter is rustiger aan je ogen en zorgt dat je beter in slaap kunt vallen.

Lees meer over iOS 9.3

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen