Eerste iOS 7 controller vanaf morgen te koop

Een belangrijk onderdeel van iOS 7 is de ondersteuning voor gamecontrollers. De eerste iOS 7 controller is vanaf morgen te koop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De iOS 7 controller wordt geproduceerd door MOGA, en heet voluit de MOGA Ace Power controller. Het apparaat werkt met de iPhone 5, 5C, 5S en vijfde generatie iPod Touch en wordt aangesloten middels de lightning adapter. De controller lijkt smal, maar is uitschuifbaar, zodat je iOS-apparaat naar keuze er mooi in past.

De controller heeft twee analoge sticks, een vierpuntsdruktoets, schouderknoppen en een X, Y, A en B-toets: in het kort alle knoppen die je ook op controllers van de PlayStation en Xbox vindt.

iOS 7 controller is niet heel erg mooi

De iOS 7 controller is niet bepaald mooi te noemen, maar waarschijnlijk gaat op dit moment functie nog even boven vorm: belangrijk is dat het apparaat goed in de hand ligt. De Xbox-controller is ook geen feest voor het oog, maar ergonomisch kent die controller volgens velen vooralsnog geen meerdere.

Dat Apple tevreden is met het product blijkt uit het feit dat de MOGA iOS 7 controller vanaf morgen te koop is via de online Apple Store en de website van MOGA.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.