Eerste iOS 7 controller vanaf morgen te koop

Roel van Hout
19 november 2013, 11:58
1 min leestijd
Eerste iOS 7 controller vanaf morgen te koop

Een belangrijk onderdeel van iOS 7 is de ondersteuning voor gamecontrollers. De eerste iOS 7 controller is vanaf morgen te koop.

De iOS 7 controller wordt geproduceerd door MOGA, en heet voluit de MOGA Ace Power controller. Het apparaat werkt met de iPhone 5, 5C, 5S en vijfde generatie iPod Touch en wordt aangesloten middels de lightning adapter. De controller lijkt smal, maar is uitschuifbaar, zodat je iOS-apparaat naar keuze er mooi in past.

De controller heeft twee analoge sticks, een vierpuntsdruktoets, schouderknoppen en een X, Y, A en B-toets: in het kort alle knoppen die je ook op controllers van de PlayStation en Xbox vindt.

iOS 7 controller is niet heel erg mooi

De iOS 7 controller is niet bepaald mooi te noemen, maar waarschijnlijk gaat op dit moment functie nog even boven vorm: belangrijk is dat het apparaat goed in de hand ligt. De Xbox-controller is ook geen feest voor het oog, maar ergonomisch kent die controller volgens velen vooralsnog geen meerdere.

Dat Apple tevreden is met het product blijkt uit het feit dat de MOGA iOS 7 controller vanaf morgen te koop is via de online Apple Store en de website van MOGA.

 

Categorieën: Devices, iOS
Devices: iPhone 5C, iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday