Het eerste iOS 14-concept blikt alvast vooruit op 2020

Lars Paijmans
7 november 2019, 9:10
2 min leestijd

iOS 13 is nog geen twee maanden officieel beschikbaar, maar het eerste iOS 14-concept dient zich al aan. Welke functies kan Apple verder verbeteren? Deze ontwerper laat het zien.

Lees verder na de advertentie.

Het eerste iOS 14-concept is hier

Het is nog wat vroeg voor concrete geruchten over de grote iOS-update van 2020. Die volgen meestal pas in de aanloop naar WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs waar Apple de update officieel presenteert. Toch heeft YouTuber Hacker34 al een interessante video gemaakt die in de toekomst kijkt.

Het iOS 14-concept introduceert allereerst een nieuw gezicht door alle app-iconen van Apples-apps aan te passen. Deze zien er daardoor wat minimalistischer en strakker uit. Als iemand je belt, wordt niet het hele scherm overgenomen door de Telefoon-app, maar er verschijnt een veel subtieler venster aan de bovenkant van je scherm.

Het concept laat ook zien hoe het always on-display van de Apple Watch Series 5 van pas kan komen op de iPhone, met een speciale variant van het vergrendelscherm dat altijd de tijd en een aantal complicaties laat zien. Zo kun je ook zonder je iPhone te activeren bijvoorbeeld zien wat de weersverwachting is of hoe ver je bent met het vullen van je activiteitsringen.

Ook interessant is de manieren waarop het iOS 14-concept je de mogelijkheid geeft om het homescreen aan te passen door de icoontjes overal weg te kunnen zetten. Apple zette dit jaar voor het eerst een stap in deze richting met iPadOS, waarmee je widgets aan de linkerkant van het startscherm kunt plaatsen.

Multitasking op de iPhone?

Een andere iPad-functie die de iPhone zou kunnen overnemen is de Split View-functie, die het mogelijk maakt om je iPhone-scherm in tweeën te delen, zodat je twee apps tegelijk kunt gebruiken. Zo lees je bijvoorbeeld iets op Safari en plan je ondertussen je route in Apple Maps.

Naar welke functie in iOS 14 kijk jij het meeste uit? Zodra de eerste geruchten verschijnen, houden wij je uiteraard op de hoogte.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's