Eerste huis van Steve Jobs tot historische plek verklaard
Roel van Hout

Het eerste huis van Steve Jobs in Los Altos, Californië, is tot historische plek verklaard en kan dientengevolge niet gesloopt worden.

De nietsvermoedende voorbijganger zal het waarschijnlijk niet opvallen, maar de dertien-in-een-dozijn-bungalow met garage op onderstaande foto is voor veel Apple-liefhebbers heilige grond: het is het eerste huis van Steve Jobs, of beter gezegd van zijn adoptiefouders. Achter de garagedeur bouwden Steve Jobs en mede-Apple-oprichter Steve Wozniak hun eerste computers.

huis van steve jobs

Het Historisch Comité van Los Altos, een klein plaatsje in Californië, heeft het huis bestempeld als een plek van historische betekenis. Het comité beargumenteert deze beslissing als volgt:

Steve Jobs wordt beschouwd als een genie. Hij vermengde technologie en creativiteit met elkaar om een product te ontdekken en te verkopen dat zes verschillende industrieën ingrijpend veranderde: personal computers, animatiefilms, muziek, telefoons, het werken met tablets en digitaal publiceren. Het is de verwachting dat zijn invloed nog door meerdere komende generaties gevoeld zal worden.

Eerste huis van Steve Jobs is nog bewoond

De kans dat het huis op korte termijn tegen de vlakte zou gaan was niet heel groot, aangezien Jobs’ adoptiefzus, Marilyn Jobs, er nog woont.

In ieder geval is sloop nu voorgoed voorkomen, en dat niet alleen: Los Altos is van plan om het huis goed te onderhouden, zodat eruit blijft zien zoals in de jaren ’70.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.