Dit zijn de eerste producten met HomeKit-ondersteuning

Rutger Otto
2 juni 2015, 18:35
3 min leestijd
Dit zijn de eerste producten met HomeKit-ondersteuning

Nog voordat de WWDC plaatsvindt komen de eerste HomeKit-apparaten op de markt. Deze producten zijn de eerste die officieel door Apple goedgekeurd worden voor het HomeKit-platform.

Lees verder na de advertentie.

HomeKit-ondersteuning

De eerste HomeKit-producten zijn van fabrikanten Insteon, iHome, Lutron, Elgato en Ecobee. De vijf bedrijven hebben bekendgemaakt dat hun smart home-producten vanaf nu beschikbaar zijn om te kopen of te bestellen. Eerder gingen al geruchten dat de eerste HomeKit-producten deze week op de markt zouden komen.

HomeKit werd vorig jaar voor het eerst getoond tijdens de WWDC. HomeKit is het platform van Apple waarmee slimme apparaten in huis aan elkaar gekoppeld worden via het internet. Dankzij iOS en Siri kun je opdrachten geven via iPhone of iPad, die vervolgens draadloos uitgevoerd worden. Ook kunnen apparaten je notificaties sturen.

HomeKit-apparaten

Dit is wat de eerste fabrikanten met HomeKit doen:

Insteon

Insteon heeft al een aantal slimme apparaten op de markt, zoals lampen en wifi-camera’s. Het bedrijf introduceert nu de Insteon Hub, waarmee je de bestaande slimme apparaten van het merk aansluit op HomeKit. Binnenkort komt Insteon ook met een nieuwe Insteon+ control-app voor HomeKit-ondersteuning.

Insteon® Announces Apple HomeKit-enabled Insteon App and Insteon Hub

iHome

De SmartPlug van iHome is vanaf volgende week beschikbaar om te bestellen. Hiermee kun je apparaten die aangesloten zijn op het stekkerblok, zoals lampen of andere accessoires, bedienen via de iHome-app. Handig is dat je de producten een naam kan geven en er regels aan kan hangen, zodat een bepaalde lamp bijvoorbeeld automatisch uit gaat na elf uur ’s avonds. Of we in Nederland iets aan de SmartPlug hebben is onduidelijk, aanvankelijk lijkt het apparaat bedoeld voor Amerikaanse stopcontacten.

Lustron

Het bedrijf Lustron is eveneens bezig met producten die werken met huisautomatie. Zo is het draadloze lichtsysteem Caseta beschikbaar gemaakt voor HomeKit-ondersteuning. Hiermee bedien je slimme lampen vanaf je iPhone of iPad.

elgato eve

Elgato

Elgato heeft verschillende HomeKit-producten uit de doeken gedaan die met HomeKit werken. In de Eve-reeks zijn verschillende apparaten die je huis in de gaten houden. Zo checkt de Eve Door & Window of je ramen en deuren dicht (of open) zijn en laat je de Eve Room meten hoe de luchtkwaliteit en temperatuur in huis is.

Ecobee

Ecobee sluit het rijtje af. Het bedrijf heeft een nieuwe slimme thermostaat aangekondigd, de ecobee3, waarmee gebruikers de temperatuur kunnen regelen met Siri-commando’s of instellingen op de iPad en iPhone. De ecobee3 gebruikt verschillende sensoren om temperatuur in huis te meten en past de warmte aan als je van huis bent, zodat niets wordt verspild.

homekit-apparaten

Niet meteen beschikbaar

De eerste HomeKit-producten zijn bekend, maar dat betekent niet dat je ze allemaal snel kunt gebruiken. Voor sommige van de apparaten staat een levertijd van enkele weken, anderen moeten nog beschikbaar komen voor pre-orders. Er zijn overigens al legio andere apparaten die je kunt bedienen met je iDevices, van lampen tot deursloten. Deze hebben echter niet het officiële Apple-predicaat voor HomeKit-ondersteuning. Verwacht de komende maanden meer producten die voorzien worden van goedkeuring door Apple.

Lees meer over HomeKit

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu