Eerste echte Apple Store van Nederland komt in 2011
Redactie

Volgend jaar gaat de eerste echte Apple Store van Nederland geopend worden. De winkel zal zich in Amsterdam aan het Leidseplein gaan bevinden. Op dit moment heeft Apple Benelux al een verdieping van het pand in gebruik, maar in 2011 zal de begane grond gevuld zijn met de eerste, welbekende Apple Store van Nederland.

Het Leidseplein: Cultureel middenpunt van Nederland

Het Leidseplein in Amsterdam is een erg drukke plek. Aan het plein vind je tientallen kroegen, restaurants en cafés. ‘s Winters verandert het plein altijd in een ‘Winter Wonderland’. Je kan in deze periode dag én nacht terecht op het plein om te schaatsen op de kunstbaan.

Aan het plein liggen ook de poppodia ‘Melkweg’ en ‘Paradiso’. Dit zijn twee van de bekendste podia van Nederland. Voor theater kan je ook terecht op het plein, want naast de tientallen straatartiesten kan je ook naar de stadsschouwburg van Amsterdam of het nieuwe ‘DeLaMar Theater’. Deze trekpleisters maken het plein hét cultureel middelpunt van Nederland.

Kunstexpositie

Op dit moment is er een tentoonstelling te vinden in het gebouw waar de Apple Store gaat komen. Deze kunstexpositie staat hier echter tijdelijk, want het pand staat al een tijdje leeg. Apple schijnt inmiddels een vergunning aangevraagd te hebben om een winkel te beginnen op het adres, en dus is het nu alleen nog maar wachten op de eerste bouwbedrijven.

Het is vreemd dat Apple gekozen heeft voor een uitgaansplek, en niet voor een winkelgebied. Natuurlijk is het ook te begrijpen dat Apple kiest voor het cultureel middelpunt, want veel artiesten maken gebruik van Macs. Het is een mooi, groot hoekpand dat Apple op de kop heeft weten te tikken, en dus voldoet dit aan Apple’s strenge eisen.

Via OMT

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.