Apple stelt eerste iOS 9.2 bèta beschikbaar voor ontwikkelaars

Erwin Vogelaar
27 oktober 2015, 18:28
1 min leestijd
Apple stelt eerste iOS 9.2 bèta beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft de eerste versie van iOS 9.2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Het is nog maar een week geleden dat iOS 9.1 voor het publiek is uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Dit weten we over de iOS 9.2 bèta

Om de iOS 9.2 bèta te downloaden is nu nog een ontwikkelaars-account bij Apple nodig, maar later zal de update ook publiekelijk beschikbaar worden. Het lijkt er op dat deze nieuwe versie van het besturingsstyeem voor iPhone, iPad en iPod touch vooral gericht is op kleine verbeteringen en bugfixes in plaats van nieuwe functies.

Hoewel iOS 9.1 ook voornamelijk was gericht op kleine aanpassingen, voegde de update ook nieuwe mogelijkheden toe. Zo kan Live Foto’s sinds de update handbewegingen registreren (om te voorkomen dat het opnemen verdergaat als je je iPhone in je broekzak doet) en zijn er maar liefst 150 nieuwe emoji toegevoegd. Het enige wat we nu nog van de iOS 9.2 bèta weten is dat third party apps beter samenwerken met Safari, dankzij ondersteuning van Action Extensions. Ook geeft het lang drukken op de verversknop nu de mogelijkheid om te herladen zonder content blockers.

Naast de iOS 9.2 bèta is ook Xcode 7.2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars, inclusief iOS, OS X, watchOS en tvOS SDK’s.

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Bron: 9to5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen