‘Eerste ARM-Macs zijn 13 inch MacBook Pro en MacBook Air’

Mike Peek
2 november 2020, 20:14
2 min leestijd
‘Eerste ARM-Macs zijn 13 inch MacBook Pro en MacBook Air’

De eerste twee ARM-Macs die Apple op 10 november aankondigt, zijn een 13 inch-MacBook Pro en een MacBook Air van dezelfde grootte. Dat zegt een bekende lekker.

Lees verder na de advertentie.

’13 inch MacBook Pro en MacBook Air zijn eerste ARM-Macs’

Apple kondigde eerder een november-event aan. Dat staat waarschijnlijk in het teken van de eerste Macs met een ARM-chip. De betrouwbare lekker LOvetodream zette daarna een korte, maar toch vrij duidelijke boodschap op Twitter: “13 inch x 2”.

Dat betekent vermoedelijk dus dat we twee 13 inch-MacBooks te zien krijgen op 10 november. Logischerwijs gaat het dan om een MacBook Air en MacBook Pro. Of de laptops tegelijk met de ARM-chip ook een nieuw design krijgen, is nog onduidelijk.

Apple event Easter egg
De AR-aankondiging van Apple op haar event-website.

Apple kondigde in juni aan dat het de komende jaren overstapt van Intel-processoren naar eigen ARM-chips voor Macs. Dat levert veel voordelen op, zoals betere prestaties en een langere accuduur. Omdat hardware en software straks naadloos op elkaar aansluiten, kun je apps zowel op je iPhone of iPad als op je Mac gebruiken.

Dat Apple de overstap begint bij haar laptops is niet opvallend. Apples eigen chips zijn zeer krachtig, maar misschien nog net niet goed genoeg voor een iMac of Mac Pro. Door eerst kleine ARM-MacBooks uit te brengen, heeft Apple wat extra tijd om aan chips voor grotere Macs te werken.

Easter egg in de aankondiging

Apple kondigt het evenement op haar event-website aan met een leuke easter egg in augmented reality. Als je de website bezoekt met een iPhone of iPad, kun je op het logo tikken. Vervolgens begint dat op te lichten en komt de beroemde appel rechtop te staan alsof je een MacBook opent. We zien verder de achtergrondkleuren van macOS Big Sur. Als je het logo omdraait, zie je de cijfers 11.10. Het lijkt dus zeer waarschijnlijk dat Apple inderdaad nieuwe MacBooks presenteert op 10 november.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond de MacBooks met ARM-chip? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de gratis iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen