Waarom de eerste Apple Watch-apps wellicht gaan tegenvallen

Rutger Otto
1 februari 2015, 17:39
2 min leestijd
Waarom de eerste Apple Watch-apps wellicht gaan tegenvallen

Eleks Labs is een ontwikkelaar die werkt aan de Tesla-app (van de auto’s) voor Apple Watch. De mogelijkheden van die apps zijn volgens het bedrijf nogal beperkt.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Apple Watch-appsapple watch apps koken

Dankzij Eleks Labs krijgen we voor het eerst een echte indruk van wat ontwikkelaars van derde partijen met de Apple Watch kunnen. Volgens Markiyan Matsekh, één van de ontwikkelaars van de Tesla-app, zijn de technische mogelijkheden nog lang niet op het niveau van wat Apple tijdens de iPhone 6/Apple Watch-keynote heeft laten zien.

Eleks Labs heeft een Tesla-app gemaakt waarmee gebruikers controle krijgen over hun elektrische Model S-auto van Tesla via de Apple Watch. De ontwikkelaars kwamen daarbij enkele problemen tegen. Ze krijgen bijvoorbeeld geen toegang tot de sensoren van de wearable, zoals de gyroscoop, accelerometer, speaker of microfoon.

Daarnaast is het voor makers niet eens mogelijk om gebruik te maken van het touchscreen van de smartwatch, zo meldt Eleks Labs. Ze kunnen alleen met Force Touch aan de slag, om het menu weer te geven, maar dat is het.

apple watch

‘Onbruikbaar speeltje’

Ook vond Eleks Labs het vervelend dat Apple Watch niet daadwerkelijk op de smartwatch draaien, maar op een verbonden iPhone. Dat betekent dat als je je telefoon bijvoorbeeld thuis hebt laten liggen, dat je dan geen apps kan draaien op je Apple Watch. “Kort gezegd is de Apple Watch meer een extra monitor voor je iPhone en kan het zelf niets”, aldus het bedrijf. “Zoals we het nu zien is de Apple Watch zonder iPhone niets anders dan een onbruikbaar speeltje.”

Dat klinkt niet best voor Apples wearable. Desondanks heeft Eleks Labs toch een app gemaakt waar Tesla tevreden mee is, al is het eindresultaat afgeweken van de functies die ontwikkelaars er aanvankelijk in wilden stoppen. Laat het je overigens niet teveel afschrikken. De Apple Watch staat in zijn kinderschoenen. Het lijkt ons niet vreemd als je er over een tijdje net zoveel mee kan als op je iPhone. De vraag is echter of je dat wil – voor veel mensen is een ‘extra monitor’ genoeg.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Eleks Labs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen