AirPods Pro krijgen eerste update: zo check je op nieuwe firmware

Wouter Nijsen
15 november 2019, 9:32
1 min leestijd
AirPods Pro krijgen eerste update: zo check je op nieuwe firmware

Apple heeft de eerste software-update voor de AirPods Pro uitgebracht. In dit artikel lees je hoe je checkt op nieuwe firmware, zodat je draadloze oordopjes helemaal zijn bijgewerkt.

AirPods Pro-update nu beschikbaar

De nieuwe firmware voor de AirPods Pro heeft versienummer 2B588, terwijl dat eerst 2B584 was. De update voegt geen nieuwe functies toe, maar zorgen er voor dat de draadloze oordopjes nog beter met je iPhone en andere Apple-apparaten werken.

Je hoeft niets te doen om je AirPods Pro te updaten; dit gebeurt volledig automatisch. Wel is het mogelijk om te checken of de oordopjes op de nieuwste firmware draaien. Dit doe je als volgt:

  1. Koppel de AirPods Pro op je iPhone en ga naar de Instellingen-app;
  2. Kies voor ‘Algemeen’ en tik vervolgens op ‘Info’ en ‘AirPods Pro’;
  3. Als hier versienummer 2B588 staat, is de de allernieuwste firmware al geïnstalleerd.
AirPods Pro ruisonderdrukking

Als je nog het oude versienummer ziet staan, is er principe niets aan de hand. De AirPods Pro functioneren volledig en de update komt vanzelf bij je binnen. Wil je zeker weten dat de nieuwste firmware binnen is, dan kun je het beste over een paar dagen alsnog de stappen hierboven doorlopen. Waarschijnlijk zijn de oordopjes dan alsnog bijgewerkt.

Meer over de AirPods Pro

De AirPods Pro zijn de nieuwste draadloze oordopjes van Apple en sinds kort in Nederland verkrijgbaar voor 279 euro. Ze zijn voorzien van een vernieuwd design, actieve ruisonderdrukking en dankzij de standaard meegeleverde oplaadcase is een lange accuduur gegarandeerd.

Wil je meer weten? Check dan onze uitgebreide AirPods Pro review en kijk de video hieronder. Lees ook onze tip over de verschillende geluidsstanden van de AirPods Pro.

Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple
Device: AirPods Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's