Placeholder
Redactie

Callet Hoesje
Omdat ik mijn iPhone goed wil beschermen, heb ik deze week een ‘Apple iPhone Black Executive Case´ besteld bij iCorner.  Hij is daar bekend onder de mooie nederlandse vertaling ´iPhone zwart leren executive hoesje´ . Ik had het al rap in  huis en ben het direct gaan gebruiken. In dit artikel lees je een verslag.

Eerste indruk

Het is een mooie sterke hoes met verschillende uitsparingen voor onder andere het scherm en de stilknop (silent switch). De silent switch is zichtbaar en ook te bedienen als de flap dicht zit. Achterop zie je een uitsparing om de bijgeleverde clips te monteren. Ik zelf heb daar nog geen gebruik van gemaakt maar je kunt hem zo eenvoudig aan je broek of tas ‘clippen’. De naam van het hoesje ‘zwart leren executive hoesje’ dekt de lading.

Wat ontbreekt

Ik heb de hoes nu een aantal dagen in gebruik en daarbij valt een aantal dingen. Zo ontbreekt een uitsparing voor de dock connector en dat is ook logisch want met hoes is te iPhone te dik om hem in de dock te plaatsen.  Dat betekent echter wel dat je hem niet kunt opladen als hij in de hoes zit. Wat verder ontbreekt, is een uitsparing voor de volumeknop. Dat is geen probleem omdat het leer dun genoeg is om er door heen te drukken. Wat ik het meest onhandige vind, is het ontbreken van een gat voor de koptelefoon. Ik zit vaak in de trein en gebruik de iPhone dan als intelligente iPod.  Dat is echter heel lastig zonder koptelefoon tenzij je je medereizigers in de stiltecoupe op stang wilt jagen. Je moet dus de flap openklappen om je  headset jack in de corresponderende opening te stoppen.  Op die manier wordt het geheel al aardig onhandelbaar. Dus heb ik zelf al snel een gat gemaakt om bij gesloten flap toch mijn wonder van vernuft te kunnen beluisteren en te bedienen. Ik vraag me af waarom Cellet daar zelf niet op is gekomen. Met een eenvoudige leertang is een gaatje snel gemaakt zou je denken.

Scherm

De opening voor het scherm lijkt in eerste instantie groot genoeg maar al snel merkte ik dat mijn vingers te dik zijn voor het typen de letters P,L,Q en A als de regenjas door mijn iPhone wordt gedragen. Laat staan dat ik met twee duimen ga typen zoals Apple adviseert aan ervaren gebruikers. Ook het bedienen van de virtuele schuif om de iPhone te activeren uit zijn slaap of hem definitief de nek om te draaien is lastig te bedienen omdat met name het laatste stukje schuif niet te bereiken is. En dat laatste stukje is cruciaal voor het afronden van deze prachtige vingeroefening.

Beschermhoes

flap openLos van de genoemde bezwaren mag ik deze hoes graag gebruiken als ik er op uit ga en de iPhone in mijn binnenzak moet doen. Of als ik hem in de auto moet leggen. Beschermen doet hij namelijk prima! En dat was voor mij de reden om hem aan te schaffen. De hoes is erg robuust en de flap wordt afgesloten met twee magneetjes. In de flap kun je twee creditkaarts kwijt. Maar daar waag ik me liever niet aan gezien mijn eerdere ervaring met de combinatie van betaalplastic en magneten. Ik heb voor deze review toch met een oude bankpas en een bonus kaart (beide misbaar) een poging gedaan. Maar toen bleek dat de klep niet meer goed sloot. En de magneten zijn te zwak om dat te compenseren.
Het grootste nadeel van deze hoes vind ik het feit dat de lichtsensor denkt dat het nacht is. De hoes bedekt namelijk de censor en daarom past de iPhone zijn licht aan zodat het scherm donkerder wordt. Vernuftig genoeg om deze hoes te misleiden. En ook hier blijkt weer dat de ontwerper geen iPhone gebruiker is. Ik heb nog niet kunnen ontdekken waar de censor in de receiverplaat zit anders had de hoes een tweede gaatje ontvangen.

clips

Resumé

Dit hoesje biedt zeer goede bescherming onderweg maar is voor intensief gebruik vaak een handicap. Dat het gat voor de koptelefoon ontbreekt, dat is vreemd maar gelukkig wel te omzeilen. Maar het probleem tijdens het typen en de verduistering van de sensor vind ik toch een behoorlijk nadeel. Maar als beschermhoes gebruik ik hem iedere dag. Op die manier voorkom ik dat mijn huissleutel mijn technisch wondertje verminkt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Ray

  Misschien wel handig en veilig voor je iPhone, maar erg lelijk…

 • Martin

  Ik vind dat je geen recht hoesje die naar beneden staat moet hebben, dan klemt hij tussen je been als je gaat zitten bijvoorbeeld.
  En het is gelijkertijd een portemenee, je gaat natuurlijk niet in een supermarkt je iphone tevoorschijn halen als je alleen even je pasje moet pakken.
  En hij is natuurlijk lelijk.

 • Ray en Martin,

  Jullie hebben helemaal gelijk. Maar zo’n doorzichtige hoes is niets voor mij. Maar ja, ik ben ook geen twintig meer ;o)

 • Pieter

  Ik vind m erg lelijk.

 • Tijs

  nou….. je hoeft geen 20 te zijn om dit lelijk te vinden hoor…… Wat een ding man, je zou er eventueel ook een buil zware vanelle in kunnen doen…….

 • Tony

  Over het hoesje, ik woon en werk in Duitsland, bij T-Mobile heb ik een hoesje gekocht een paar maanden geleden. Leer met een klep die opzij zit inplaats van bovenaf dicht gaat. Is ook van leer en heeft de juiste uitsparingen bijvoorbeeld aan de onderkant om evt. in de auto te verbinden of op te laden. Vind persoonlijk dat dit hoesje erg goed werkt, ziet er netjes uit en beschermt volledig. Overgigens ben ik ook geen 20 meer dus een beetje representatief hoesje is erg belangrijk.

 • Bernadette

  goede morgen,
  kun je me zeggen waar in Duitsland je dit hoesje hebt gekocht?
  Momenteel gebruik ik een heel oud hoesje van een Nokia, die ook dwars opent, zacht materiaal heeft (geen leer) en sluit met magneetklepje. Er zit ook een riem bevestiging aan.

 • Het hoesje is rechstreeks te bestellen bij http://www.icorner.nl. Ik heb overigens een domme fout gemaakt door de hoes ondersteboven op de iPhone te plaatsen. De tekst en de vorm van hoes doet vermoeden dat de flap naar boven moet wijzen. Maar als je goed kijkt zijn alle uitsparingen zo gemaakt dat de ffap naar beneden open moet. Dan valt alles keurig op zijn plaats en kan je de iphone zelfs opladen in zijn hoesje. Na de ontdekking van mijn fout bleek dat de ontwerpers wel degelijk hebben nagedacht over deze hoes. En ik moet mijn oordeel bijstellen. Wat blijft is het manco van de bediening van het toestenbord.

 • Wij verkopen ook deze hoesjes ( zijn distributeur van Cellet), en nog veel meer hoesjes voor de Iphone, van zwart tot rood en roze etc…

 • chilly

  er zijn veel betere, mooiere en goedkopere te vinden op ebay

 • seez

  Kompas werkt niet door de magneten.
  En… zijn de magneten schadelijk op lange termijn voor de iphone?