Eddy Cue: “De hersendode interface van tv’s kan en moet beter”

Lars Paijmans
21 oktober 2016, 8:38
2 min leestijd

Apples iTunes-baas Eddy Cue sprak vandaag over de televisie-industrie op het podium van de Vanity Fair New Establishment Summit. Samen met de CEO van HBO werd besproken hoe Eddy Cue tv wil verbeteren met Apple.

Lees verder na de advertentie.

Zo wil Eddy Cue tv verbeteren

Als het aan Cue ligt, moet er de komende jaren nog heel wat gaan veranderen. Hij blijkt een duidelijk idee te hebben wat er mis is, maar ook wat er anno 2016 echt een stuk beter moet en kan. “We leven nog steeds met een uitgebouwde videorecorder”, aldus Eddy Cue. “We moeten handmatig dingen opnemen, op 900 kanalen waar niks op te zien is.”

Eddy Cue TV

Mocht er toch iets zijn dat je wil zien, dan staat de onhandige interface waar je lastig doorheen kunt navigeren in de weg. “Het grote probleem is de interface. De manieren waarop dit werkt zijn zo goed als hersendood.”

De uitspraken van Eddy Cue zijn niet verwonderlijk, zeker niet als je je bedenkt dat hij in het verleden uitgebreide gesprekken gevoerd heeft met grote televisiemaatschappijen. Deze resulteerden uiteindelijk niet in de gehoopte TV-dienst van Apple, waardoor het bedrijf zich nu op de Apple TV focust. Want als het aan Apple ligt, besturen we onze tv heel anders dan dat we nu doen. Zo kun je Siri vragen om een programma op te zoeken met je stem en schakel je door het aanbod in de vorm van apps.

‘Apple kan het tegen Netflix en Spotify opnemen’

Ook sprak Cue over de concurrentiestrijd met diensten als Spotify en Netflix. Volgens de Apple-topman kunnen ze dit volhouden omdat al deze diensten ook op Apples platform aanwezig zijn. “Apple zal winnen als we onze klanten de beste manier geven om te betalen en toegang te krijgen tot content.”

Hoewel Apple voorzichtig investeert in eigen programma’s, is dit vooral bedoeld als promotie voor Apple Music. Het interview met Cue toont vooral aan dat Apple nog lang niet klaar is met de Apple TV.

Categorie: Apple
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen