Apple topman over tv: ‘Apple TV gaat revolutie ontketenen’

7 november 2015, 10:58
2 min leestijd
Apple topman over tv: ‘Apple TV gaat revolutie ontketenen’

Apple topman Eddy Cue sprak bij CNN over de nieuwe Apple TV en de plannen die het bedrijf ermee heeft. “Klanten moeten kunnen kopen wat ze willen, wanneer ze het willen.”

Lees verder na de advertentie.

Eddy Cue over Apple TV

Cue schoof aan bij CNNMoney waar hij over de settopbox sprak als een ‘add-on’ voor de meeste mensen. Veel kanalen werken namelijk nog via een kabel- of satelliet-abonnement. Wel vertelde Cue dat Apple TV nu al zenderpakketten zou kunnen aanbieden, bijvoorbeeld van Comcast, een aanbieder zoals UPC of Ziggo in Nederland.

“Als Comcast of een andere provider dat wil, kunnen we dat regelen met de huidige Apple TV”, zei Eddy Cue. “We willen naar een model toe waar klanten kunnen kopen wat ze willen, wanneer ze het willen. Wij pinnen ons er niet op vast dat er maar één manier is om iets te kopen. Net als wat we gedaan hebben met de App Store; daar kun je dingen vinden die gratis zijn, waar je je op moet abonneren, waar je voor moet betalen en dingen die je binnen de app kunt kopen. Al deze mogelijkheden zijn er en die markt kunnen we ontwikkelen.”

Eigen tv-dienst van Apple

Er gaan ook geruchten dat Apple eigen series voor het apparaat gaat ontwikkelen, op eenzelfde manier als Netflix dat doet. CNNMoney vroeg Cue of er plannen waren voor eenzelfde aanpak. Cue formuleerde zijn antwoord als volgt: “Er is een enorm aanbod aan goede content beschikbaar vandaag de dag en wij willen het gemakkelijker maken voor klanten om het bereikbaar te maken.” Daarmee lijkt Apple momenteel niet aan eigen content te werken, al zegt hij geen ‘ja’ en geen ‘nee’.

Apple zou al maanden in gesprek zijn met Amerikaanse netwerken voor het samenstellen van een eigen Apple tv-dienst. Het pakket zou 25 kanalen moeten hebben, waaronder ABC, CBS en NBC, voor een prijs van 40 dollar per maand. De dienst zou volgend jaar aangeboden moeten worden.

Lees meer over de Apple TV

Bron: CNN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu