6 opvallende uitspraken van Eddy Cue en Jimmy Iovine na de overname van Beats

Rutger Otto
29 mei 2014, 11:14
3 min leestijd
6 opvallende uitspraken van Eddy Cue en Jimmy Iovine na de overname van Beats

De overname van Beats door Apple is officieel. Niet lang na de bekendmaking zaten Apples Eddy Cue en Jimmy Iovine op het podium van Code Conference om over de deal te praten. Ze deden wat opvallende uitspraken over de overeenkomst en over de toekomst.

Lees verder na de advertentie.

apple beats

Volgende week vindt Apples WWDC plaats in San Francisco, waar waarschijnlijk nieuwe versies van iOS en OS X worden aangekondigd. Naar verluidt wordt ook nieuwe hardware gepresenteerd. Apple-topman Eddy Cue deed de hype tijdens de conferentie van Re/code alvast opleven met duidelijke statements. Hij begon zijn praatje met Tim Cooks statements dat Apple Beats kocht om drie redenen: talent, koptelefoons en een muziekdienst met abonnement. Samen met Jimmy Iovine deed hij vervolgens deze zes opvallende uitspraken.

1. De product-lineup van dit jaar wordt fantastisch

Eddy Cue zei iets waardoor we reikhalzend uitkijken naar alles wat Apple in 2014 gaat presenteren. “Dit jaar hebben we de beste producten die ik in mijn 25 jaar in dienst van Apple heb gezien.”

2. Eddie is niet te spreken over tv

“De reden dat er zoveel interesse is in tv is omdat de televisiebeleving ‘zuigt'”, zei Cue. “Tegenwoordig hebben we veredelde videorecorders. Het tv-landschap is een puinhoop en een probleem dat zich niet gemakkelijk laat oplossen. Er zijn geen wereldwijde normen en er zijn veel rechtskwesties.”

Interviewer Walt Mossberg vroeg hem waarom Apple geen tv heeft gemaakt die ‘niet zuigt’, maar daar ging Cue niet op in. Wel zei hij dat televisie veel simpeler en gebruiksvriendelijker moet worden.

3. Deal met Beats was tien jaar ‘in de maak’

Jimmy Iovine ontmoette Eddy Cue en Steve Jobs ergens rond 2003/2005. “Ik sprak ze bij Apple en zij ‘snapten het’”, zei hij. “Ze respecteren wat ze doen, ze respecteren copyright, ze respecteren de gehele voedselketen. Wij bouwden Beats en Beats Music en hadden geluk. De cultuur van Apple en Beats komt overeen.”

apple beats 3

4. Nog een reden waarom Apple Beats kocht: de cd sterft

“Het album verdwijnt”, zegt Iovine. “Muziek wordt in stukjes gemaakt, maar moet gebundeld worden tot een uur lang muziek. Andere diensten (Spotify, Deezer) zijn op algoritmes gebaseerd, maar dat is niet genoeg. Je hebt een luisterervaring nodig die een half uur/driekwartier duurt en die mensen weet te raken. Dat werkt.”

5. Beats heeft 250 duizend abonnees

In tegenstelling tot wat een uitgelekt rapport een paar weken terug beweerde, heeft Beats niet 111 duizend, maar 250 duizend abonnees. “Van wat ik begrijp van de techwereld, moet je een tijdje iets uitproberen voordat je beslist of iets werkt of niet. Apple gaat ons daarbij helpen. Hoewel we het exacte model nog moeten vormen, kunnen we nu wat steroïden de zaak in blazen.

6. Jimmy Iovine vindt Jony Ive’s oordopjes slecht

Mossberg maakte een opmerking dat Apple al oordopjes maakte. “Dat doen ze om zeker te weten dat het apparaat werkt”, reageerde Iovine. “Als je luistert naar Apocalypse Now, klinkt de helikopter als een mug. Het is niet Apples taak om goede koptelefoons te maken. Zij maken telefoons.”

Lees de liveblog van het interview terug op Re/code. Later deze week zal de video beschikbaar komen.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu