Waarom de Nederlandse Apple Watch Series 4 geen hartfilmpjes kan maken

14 september 2018, 17:01
2 min leestijd
Waarom de Nederlandse Apple Watch Series 4 geen hartfilmpjes kan maken

Een hartfilmpje maken met de Apple Watch Series 4 is niet mogelijk voor Nederlandse gebruikers. De elektrocardiogram-functie van de smartwatch is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

ECG-functie Apple Watch Series 4 niet in Nederland

De functie gold als de meest indrukwekkende verbetering van de Series 4, tijdens de onthulling op het iPhone XS-event. Hier werd niet bij verteld dat de mogelijkheid om met je Apple Watch een hartfilmpje te maken alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. In een later persbericht over het nieuwe slimme horloge wordt wel gemeld dat de ECG-functionaliteit alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld is, ontdekte MacRumors.

In de gloednieuwe Apple Watch Series 4 zit een verbeterde hartslagmeter. Je ontvangt een notificatie als je hartslag te laag is, of als je last hebt van een hartritme-afwijking. De derde verbetering van de elektronische hartsensor, is een ingebouwde app om een hartfilmpje (ECG) mee te maken.

→ Lees ook: Dit is de Apple Watch Series 4: groter scherm, nieuwe functies en meer

Deze app zit dus niet wereldwijd op het slimme horloge. De ECG-functie is namelijk enkel goedgekeurd door de U.S. Food and Drug Administration, en niet door buitenlandse of internationale gezondheidsautoriteiten. Apple is de eerste fabrikant waarvan zo’n smartwatchfunctie is goedgekeurd.

Apple Watch Series 4

Eerst goedkeuring nodig

Om dergelijke gezondheidstechnologie in een land te mogen introduceren, is er eerst goedkeuring nodig van autoriteiten die daarover gaan. Om die reden is het niet uitgesloten dat de ECG-sensor naar Europa komt, maar gaat daar duidelijk wel meer tijd overheen.

Ook Amerikaanse Apple Watch-fans moeten nog even wachten met een elektrocardiogram maken. De functie komt namelijk pas later dit jaar uit, en is dus niet meteen bij de verkoopstart beschikbaar.

Om een hartfilmpje te maken, moeten gebruikers een vinger op de Digitale Kroon plaatsen terwijl ze het horloge om hebben. Vervolgens wacht je 30 seconden en is de ECG klaar. Zo meet je met je horloge of er afwijkingen zitten in je hartritme, wat vaak een belangrijk symptoom is van ernstige gezondheidsproblemen.

Lees het laatste nieuws over het Apple-event 2018

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu