EASA: ‘iPhone bij vertrek en aankomst gaan toestaan’

Roel van Hout
14 november 2013, 14:13
1 min leestijd
EASA: ‘iPhone bij vertrek en aankomst gaan toestaan’

Als je wel eens vliegt, ben je ongetwijfeld bekend met de regel: geen iPhone bij vertrek en aankomst per vliegtuig gebruiken.

Dat gaat echter veranderen: de European Aviation Safety Authority (EASA) laat weten vanaf eind november passagiers toe te staan om tijdens het opstijgen en landen gebruik te maken van elektronische apparaten.

iPhone bij vertrekDe aanpassing volgt op een vergelijkbare wijziging in de regels voor het luchtverkeer boven de VS, vorige maand. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen lieten er geen gras over groeien, en voerden de aanbeveling al snel door. Hopelijk is dat ook voor Europa het geval, zodat je gewoon verder kunt lezen/gamen op je iPhone tijdens vertrek en landing.

iPhone bij vertrek en aankomst in vliegtuigmodus

Elektronische apparaten werden lange tijd niet toegestaan omdat ze de apparatuur van vliegtuigen stoorden. Fabrikanten speelden daar echter handig op in door een zogeheten vliegtuigmodus in te bouwen: dit zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande verbindingen worden uitgeschakeld. Je vindt de instelling in iOS 7 in het Controlepaneel.

Je zult je iPhone bij vertrek en aankomst per vliegtuig kunnen gebruiken mits hij in de vliegtuigstand staat. Deze moet je bij de gate al inschakelen en mag je pas uitzetten als je van boord bent gegaan.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's