De 7 tofste aankondigingen van E3 2019 voor Apple-gebruikers
Erwin Vogelaar

E3 is een jaarlijks feestje voor gamers. Ook als je alleen op je smartphone speelt. Lees welke aankondigingen van E3 2019 het interessantst zijn voor Apple-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hoe E3 2019 Apple-gebruikers voor zich wint

De Electronic Entertainment Expo is een jaarlijks evenement waar een hoop gamebedrijven hun plannen voor nieuwe games uit de doeken doen. iPhoned zet de belangrijkste aankondigingen voor Apple-gebruikers op een rij. Met onder andere een televisieserie voor Apple TV Plus, veel nieuwe games en concurrentie voor Google Stadia.

1. Nieuwe Apple TV Plus-serie: Mythic Quest: Raven’s Banquet

Het team achter de populaire televisieserie It’s Always Sunny in Philadelphia komt met een nieuwe show voor Apple TV Plus. Wat doet een televisieserie op de E3? Nou, deze show draait volledig om een gamestudio die een zeer populair online rollenspel maakt. Rob McElhenney speelt Ian Grimm, het hoofd van het team. Hij neemt alle verantwoordelijkheid op zich, zodra de studio met een uitbreiding op de markt komt.

Voor de serie wordt samengewerkt met gamemaker Ubisoft. Het is nog niet duidelijk wanneer Mythic Quest verschijnt, maar je kunt wel alvast de aankondiging en de eerste trailer bekijken:

2. Sky: Children of the Light komt in juli

De nieuwe game van de makers achter het prachtige Flower en Journey heet Sky: Children of the Light en komt in juli tijdelijk exclusief uit voor iOS-apparaten. Toen de game voor het eerst werd getoond, was dat op het podium bij Apple. Toen zou het nog een game voor de Apple TV worden, maar volgende maand kun je Sky ook op je iPhone of iPad spelen.

In de game reis je samen door een mysterieuze wereld op zoek naar haar geheimen. De makers zullen deze wereld steeds verder uitbreiden, zodat je meer avonturen kunt beleven. Sky is al te vinden in de App Store, waar je de game kunt pre-orderen.

Sky: Children of the Light

thatgamecompany

9,6 (2085 reviews)
Gratis via App Store

3. Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition

De vrolijke GameCube-game Final Fantasy Crystal Chronicles komt naar iOS. De game wordt opgepoetst en krijgt onder andere een online modus. Daarmee wordt het mogelijk met vrienden op avontuur te gaan en grote vijanden te verslaan. De game komt komende winter uit.

4. Gears POP! heeft wat weg van Clash Royale

De populaire Xbox-gameserie Gears of War komt naar iOS, maar niet zoals je mogelijk gewend bent. Alle personages, zowel de mensen als monsters, zijn veranderd in Funko POP-poppetjes.

In de game komen twee spelers tegenover elkaar te staan en is het je doel om de tegenstander aan de andere kant van het speelveld te verslaan. Om zover te komen, moet je beetje bij beetje terrein winnen.

5. xCloud gaat de concurrentie aan met Google Stadia

Vlak voor E3 kondigde Google details aan van zijn streamingdienst Google Stadia. Microsoft komt met een eigen streamingdienst op de markt: xCloud. Hoewel Microsoft nog weinig informatie deelt, lijkt het mogelijk te worden om Xbox-games op je iPhone of iPad te spelen. In tegenstelling tot Stadia, richt xCloud zich niet op grote televisieschermen.

e3 2019 apple

6. Commander Keen keert terug

Gameklassieker Commander Keen keert terug met een nieuwe smartphonegame. Fans van de oude serie zullen er weinig van herkennen, maar wellicht weet deze moderne versie te verrassen. In de game moet tweeling Billie en Billy op avontuur om hun vader te redden. De game krijgt ook een multiplayermodus waarin deze kinderen het tegen elkaar opnemen.

7. Ubisoft bundelt helden met Tom Clancy’s Elite Squad

Helden uit bekende Tom Clancy-gameseries Splinter Cell, Ghost Recon en The Division bundelen hun krachten in de nieuwe game Elite Squad. De game lijkt op een tactische shooter, waarin jij als speler vanaf bovenaf meekijkt en de keuzes maakt.

Meer games

Je hoeft niet te wachten om toffe games te spelen! We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe topgames uit te zoeken. Check onze lijst met de beste iOS-games van mei 2019. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.